reinserció

El Govern renova el conveni amb la UNED per a formació dels presos de la Comella

El Govern renova el conveni amb la UNED per a formació dels presos de la Comella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va informar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres de la renovació del conveni amb la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) per a formació dels presos de la Comella. L’acord, que s’ha renovat a proposta de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, permet desenvolupar mecanismes per facilitar els estudis del curs d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys i de grau per als interns.

Per tal d’acompanyar els alumnes que vulguin cursar la formació universitària, es destina un docent de forma presencial perquè realitzi les seves funcions al centre penitenciari. A més, el professor també assumeix les tasques d’informació de l’oferta educativa que tenen a l’abast els presos i els assessora en els diferents processos administratius de gestions de matrícules i de convocatòries.

D’aquesta manera es renova el conveni amb la UNED que ja es va signar l’any 2018. La voluntat de l’executiu amb l’acord universitari és seguir afavorint l’accés a la formació entre els interns del centre penitenciari de la Comella amb l’objectiu de facilitar la reinserció social, i fomentar la realització personal i la cohesió social i cultural per mitjà de la igualtat d’oportunitats.

tracking