x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Dues auditories per saber si s'ha de compensar Autocars Nadal i Coopalsa

El Govern en farà una per semestre per veure com ha afectat la Covid les concessionàries
Estació Nacional d'Autobusos.

Dues auditories per saber si s'ha de compensar Autocars Nadal i Coopalsa

Estació Nacional d'Autobusos.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/05/2021 a les 12:02
El Govern ha tret a licitació el concurs públic per contractar els serveis d’una empresa auditora que calculi si s’ha de compensar i en quina quantitat les dues empreses concessionàries del transport públic nacional de viatgers per autobús: Autocars Nadal i Coopalsa. L’empresa a la qual s’atorgui el contracte haurà de realitzar de manera semestral l’anàlisi de l’equilibri econòmic de les concessions en el període corresponent a l’any d’explotació 2020-2021, el més afectat per la pandèmia. El primer semestre correspondrà al negoci fet entre el setembre del 2020 i el febrer del 2021 i el segon semestre a l’efectuat entre el març i l’agost del 2021. Per a la resta d’anys d’explotació, l’anàlisi de l’equilibri econòmic s’efectuarà anualment, de setembre a agost. Cal recordar que el contracte licitat és per un any, prorrogable durant cinc exercicis més.

L’empresa auditora que guanyi el concurs haurà d’analitzar com s’ha vist afectat el règim financer del contracte de cada empresa concessionària del transport públic nacional d’autobusos segons les modificacions fetes en el servei i la conjuntura econòmica de cada moment. A partir d’aquí haurà de calcular la quantitat que s’ha de compensar a les empreses per mantenir l’equilibri econòmic establert en el contracte. També, conforme a les conclusions, caldrà proposar les aportacions econòmiques a favor del Govern o a favor de l’empresa per a l’any d’explotació vinent.

Cal recordar que fa dues setmanes el Govern va aprovar un crèdit extraordinari per un import de 473.105 euros destinat a finançar les despeses pel manteniment de l’equilibri econòmic de la concessió de les línies de transport nacional regular de viatgers, derivat de les pèrdues generades pels serveis mínims prestats durant la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia.

El crèdit està adreçat a la companyia Coopalsa i respon al contracte de concessió de les línies, que en una de les seves clàusules estableix que el Govern ha de restablir l’equilibri econòmic de les concessionàries quan es donin situacions imprevistes, com és el cas de la pandèmia, per garantir la viabilitat del servei públic.
Amb Autocars Nadal, el Govern està duent a terme actualment els treballs d’auditoria i anàlisi de la documentació presentada referent al mateix període.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts