x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Brot amb onze positius de la sarsuela de Sant Julià

Després de l'actuació de diumenge, un parell d'artistes van presentar símptomes, malgrat que el divendres es van cribrar tots
Un instant de la representació de la sarsuela "Cecília Valdés".

Dos positius i mig centenar de confinats entre l'elenc de la sarsuela "Cecília Valdés"

Un instant de la representació de la sarsuela "Cecília Valdés".

Col·legi Sant Ermengol
Actualitzada 13/05/2021 a les 17:51
L'Auditori Claror de Sant Julià va acollir aquest dissabte i diumenge la sarsuela cubana "Cecília Valdés". Una cinquantena d'artistes van actuar en l'òpera, entre els quals hi havia una vintena de membres del Cor jove del Col·legi Sant Ermengol. Un cop acabada la representació del segon dia, un parell d'artistes van començar a presentar símptomes compatibles amb la Covid i ràpidament es van encendre les alarmes. Malgrat que tot l'elenc es va realitzar un test d'antígens el divendres, en el qual tothom va donar negatiu, després de les dues funcions es van detectar dos positius. El Govern ha informat que actualment ja s'han notificat un total d'11 casos relacionat amb aquest brot, dels quals 7 corresponen a persones que van participar-hi directament i 4 són contactes directes d'aquests.

En un primer moment s'han fet proves als nuclis més propers dels primers casos detectats, però tot l'elenc, que ha estat confinat a casa, haurà de passar la prova. A més, els alumnes del Sant Ermengol que van prendre part de l'obra van donar tots negatiu en el cribratge periòdic que es fa a la població escolar. 

Tant l'assaig general, com les dues actuacions es van realitzar sense mascareta, encara que els vuit membres de l'esbart lauredià sí que la van dur. L'organització va habilitar diferents espais per als canvis de vestuari i assajos entre grups bombolla, tal com marcaven els protocols de Salut. 

22 positius i 226 casos actius
D'altra banda, Govern ha informat que durant les últimes hores hi ha hagut 22 contagis nous i el total de casos augmenta a 13.492, mentre que les altes se situen en 13.139 i les defuncions lligades a la pandèmia es mantenen en 127. Els casos actius continuen baixant i avui hi ha 13 menys que ahir, amb un total de 226. L'hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb un pacient amb Covid més respecte ahir. Així, la planta habilitada compta amb 5 ingressats i l'UCI amb 4, dels quals 2 requereixen ventilació mecànica. 


Pel que fa a la campanya de vacunació, fins ara s'han administrat un total de 32.305 vaccins, entre primeres i segones dosis. Finalment, pel que fa a la població escolar, actualment hi ha 22 aules sota vigilància activa, de les quals 10 es troben aïllades totalment i 12 de manera parcial. A més, hi ha 8 aules en vigilància passiva. 
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts