Salut detecta 18 nous positius i els casos actius descendeixen fins a 250

Els indicadors sanitaris demostren que la incidència de la pandèmia segueixen a la baixa

Salut detecta 18 nous positius i els casos actius descendeixen fins a 250Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’afectació de la pandèmia al país continua la tendència a la baixa de les darreres setmanes amb xifres que conviden a pensar que la quarta onada s’està diluint i que l’efecte de la campanya de vacunació està començant a obtenir els seus fruits. En aquest sentit, el ministeri de Salut va diagnosticar ahir 18 nous positius, una dada que eleva a 13.447 el nombre de persones que s’han contagiat des de l’esclat de l’emergència sanitària el març del 2020.

Amb l’increment de casos sota control, un dels elements significatius de l’estabilització sanitària és el descens dels malalts actius, ara situats en 250 després de l’alta mèdica de 31 persones en les darreres 24 hores. Així doncs, el nombre total de persones que ja han superat el virus ascendeix a 13.070. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar ahir cap pèrdua, de manera que el nombre de víctimes mortals per coronavirus es manté en un total de 127.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha nou pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dels quals sis es troben a planta. La resta, tres concretament, estan a la unitat de cures intensives i només una pacient no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. A més a més, a l’àrea Covid d’El Cedre, que està destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat.

Paral·lelament, el ministeri de Salut va administrar durant la jornada de dilluns un total de 70 vacunes a professionals i usuaris de les residències El Cedre i Salita que fa més de 180 dies que van passar la infecció per coronavirus. Per tot plegat, el total de vaccins injectats s’eleva a 31.703 i avança progressivament als percentatges d’immunització de la població general desitjables de cara a l’estiu.

Finalment, pel que fa a la població escolar, el Govern va informar a través d’un comunicat que hi ha un total de 20 aules sota vigilància activa –de les quals deu romanen en confinament total i l’altra meitat en confinament parcial– i 13 sota vigilància passiva.

FIDELS A COVAX I LA UNIÓ EUROPEA

Andorra no canviarà el sistema de compres de vacunes. Així ho va confirmar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior a la signatura del conveni amb Sant Julià de Lòria per aplicar el programa Aptitude. “Estem convençuts que amb els actuals sistemes d’abastiment de vaccins que tenim podrem arribar a la vacunació que tenim prevista a l’estiu”, va indicar el ministre. Així, el titular de la cartera de Salut va descartar comprar, de manera directa, vacunes com per exemple la de Sinovac xinesa, que recentment ha rebut l’aval de l’OMS per tal de poder-se administrar. Martínez Benazet va recordar que “ens arribaran vacunes a través del programa Covax durant l’estiu, i properament n’han d’arribar provinents d’Espanya, França i Portugal”. No obstant això, el ministre va evitar donar qualsevol nova data sobre l’arribada de les dosis de vaccins anti-Covid-19.

tracking