x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

L'ocupació hotelera el darrer cap de setmana es va enfilar fins al 56,74%

La UHA destaca que només hi ha 21 establiments oberts i espera que les dades millorin
Visitants i turistes passejant per l'avinguda Meritxell.

L'ocupació hotelera el darrer cap de setmana es va enfilar fins al 56,74%

Visitants i turistes passejant per l'avinguda Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/05/2021 a les 06:34
L’ocupació hotelera el darrer cap de setmana es va enfilar fins al 56,74%. Ho va afirmar ahir la Unió Hotelera a través d’un comunicat, en el qual destacava que només hi ha un total de 21 establiments oberts a hores d’ara. “Hi ha aproximadament una vintena d’allotjaments actius, a més d’alguns que només obren en cap de setmana”, va manifestar el director de l’associació, Jordi Pujol, qui va assenyalar que les dades segueixen una línia ascendent.
“Setmana a setmana anem mantenint la dinàmica d’un lleuger augment”, va dir.


En aquest sentit, va atorgar la bona tendència de les xifres a l’obertura de la circulació als països veïns i a la bona situació sanitària d’Andorra, la qual “ens fa pensar i creure que seguirem en aquesta línia ascendent al llarg de les pròximes setmanes, sobretot de cara a l’estiu”. L’assoliment de quasi un 60% d’ocupació mostra una clara millora en comparació amb el 48% que es va registrar entre l’1 i el 2 de maig, moment en què tan sols hi havia divuit establiments oberts.


Pujol també va indicar que veient el bon ritme turístic del darrer més i l’increment progressiu de l’ocupació, “de cara a aquest cap de setmana podria ser que algun hotel més de les parròquies centrals tornés a obrir portes”. I va comentar que amb vista al mes de juny i aprofitant l’inici de les activitats de muntanya, el bon temps i l’arrencada del festival Andorra Mountain Music, “alguns establiments de les parròquies altes també s’activin”.


Quant a les dades registrades al llarg de tota la setmana, les xifres també mostren un increment de l’afluència hotelera, passant del 27, 86% assolit entre el 26 d’abril i el 2 de maig, al 31,71% registrat la setmana passada. Tanmateix, des de la UHA manifesten que el sector segueix patint a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus, per la qual es van veure obligats a tancar els establiments i treballar “mínimament” durant el darrer any.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts