x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Espot respon a Montaner que no es va pagar al notari Estañol per documents que ja eren de l'Estat

El cap de Govern destaca que el conveni es va signar per la digitalització dels instruments notarials
Josep Estañol, a la dreta, durant la signatura del conveni entre Govern i la Cambra de Notaris el 18 de març del 2016.

Govern cessa Josep Estañol de les funcions de notari

Xavier Espot i Josep Estañol en la signatura del conveni entre Govern i la Cambra de Notaris el 18 de març del 2016.

SFGA
Actualitzada 12/05/2021 a les 16:43
El cap de Govern, Xavier Espot, nega que s'hagi pagat al notari Estañol quan va deixar d'exercir per uns documents que ja eren de l'Estat en la resposta a la pregunta formulada per la consellera general Carine Montaner publicada al Butlletí del Consell. Espot explica a la parlamentària no adscrita que el conveni signat el 2 de juny de l'any passat per ell i Josep Estañol tenia "l'informe favorable tant del Gabinet Jurídic com de la Intervenció General" i el vist-i-plau de la Cambra de Notaris.

La resposta del cap del Govern detalla que el notari amb aquest acord "cedeix gratuïtament a l'Estat andorrà, a través del Govern, la digitalització de tots els instruments notarials per ell autoritzats abans de l'1 de gener del 2018 (període durant el qual no hi havia l'obligació legal dels notaris de digitalitzar els seus instruments notarials), i com a conseqüència de la donació esmentada, el Govern es compromet a no reclamar al Sr. Estañol la finalització dels treballs de digitalització pendents (corresponents aproximadament al període dels darrers mesos del 2019 i dels primers mesos del 2020), i l'enquadernació dels instruments notarials del 2019 i el 2020". I s'especifica que el conveni fixa "una adquisició a títol gratuït sotmesa a condicions o modalitats oneroses, emparada en l'article 84 del Codi de l'Administració".

Xavier Espot conclou afirmant que "és evident que els instruments notarials en format físic, que pertanyen a l’Estat andorrà, foren entregats i dipositats en el seu dia a l'Arxiu General de Protocols sense cap cost, i que l'objecte del conveni abans esmentat no abasta aquests instruments, sinó la digitalització dels mateixos".
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts