x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els bars podran obrir fins a les 21 hores a partir de demà

El Govern elimina les franges de tancament per ventilar els establiments i ajorna a l'estiu la reactivació de l'oci nocturn
Una terrassa de l'avinguda Meritxell.

Els bars critiquen que no se'ls ampliï l'horari

Una terrassa de l'avinguda Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/05/2021 a les 20:14
El Govern ha aprovat avui l'alleugeriment de restriccions a activitats econòmiques per la millora de la situació epidemiològica i l'augment del percentatge de vacunats. El ministre Joan Martínez Benazet ha anunciat que els bars podran obrir fins a les 21 hores i els restaurants poden servir dinars fins a les 16.30 hores i a més s'elimina l'obligació dels establiments de tancar una hora al migdia i una a la tarda per ventilar. El titular de Salut ha indicat que els locals han de mantenir mesures de ventilació constants i poden restar oberts de manera continuada. Els canvis entren en vigor demà, un cop s'ha publicat aquesta tarda el drecret al BOPA.

L'aixecament de restriccions arriba als parcs infantils interiors que poden obrir amb un 30% de l'aforament i un màxim de 10 nens i només hi pot accedir un adult amb cada infant. El Govern també autoritza la represa de l'activitat de les sales recreatives amb un 50% màxim d'aforament.

Martínez Benazet ha destacat que encara no es permet reactivar els locals nocturns més enllà del servei que poden donar els bars "perquè el virus encara és molt viu i molt present a tot arreu" i ha manifestat que la reobertura de l'oferta d'oci de nit s'estudiarà a l'estiu quan hi hagi menys casos de Covid i més quantitat de persones immunitzades que ha assegurat que pot ser superior al nivel del 60% previst. El ministre ha recalcat que encara hi ha unes xifres de "transmissió alta" del virus entre la gent jove que són els que freqüenten els locals de nit que ha recordat que tenen més risc de propagació del coronavirus perquè són espais tancats. 

El Govern ha ampliat a més l'aforament per als esdeveniments culturals fins a un 50% i el mateix percentatge es permet a balnearis i spa. Les noves mesures inclouen l'autorització de la celebració de competicions d'esportistes nascuts fins al 2014, i els nascuts entre el 2012 i el 2014 com que no han de fer protocols de cribratge han de competir amb mascareta en les instal·lacions interiors. 

Canvi d'ajuts al lloguer
El ministre Eric Jover ha explicat que el Govern mantindrà els ajuts al lloguer per als parcs interiors infantils i les sales recreatives perquè tot i que poden reobrir "no tindran el règim de facturació adequat i esperat". El portaveu de l'executiu ha indicat que el consell de ministres ha aprovat una modificació del decret vigent per a aquest sector amb reducció de la part d'ajuts a un màxim del 50% de l'import del lloguer o la quota hipotecària i un sostre de 2.000 euros. 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts