x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Solidaritat

David Aguilar construeix una pròtesi de Lego per a un nen sense braços

El petit de 8 anys viu a Estrasburg i va demanar ajut al jove andorrà per poder tenir més mobilitat
Hand Solo ajuda al Beknur

Hand Solo ajuda al Beknur

Hand Solo ajuda al Beknur

David Aguilar amb la pròtesi que ha dissenyat per al Beknur

David Aguilar amb la pròtesi que ha dissenyat per al Beknur

David Aguilar amb la pròtesi que ha dissenyat per al Beknur

F. A.
Actualitzada 12/05/2021 a les 16:08
David Aguilar, el jove andorrà conegut com Hand Solo internacionalment per construir-se una pròtesi per al braç amb Lego, treballa ara per ajudar un nen de 8 anys que no té desenvolupades les extremitats. El petit Beknur de 8 anys va néixer a kazakhstan i viu ara a Estrasburg des d'on va contactar amb la seva mare amb l'andorrà per demanar-li una peça que el permeti millorar la seva autonomia. 

Els detalls de la relació amb el nen els comparteix amb el Diari Ferran Aguilar, pare del David, que està concentrat en els examens de final de curs de 3r de bioenginyeria. El progenitor explica que la mare del Beknur va contactar amb el David per Instagram en una de les "moltes demandes de pròtesis" que està tenint per la repercussió mundial de la seva història de superació i habitualment "ha hagut de dir que no perquè des de la distància és molt difícil fer-ho per les mesures". Però aquesta vegada la situació de l'infant "va commoure" el David i tota la seva família.

Ferran Aguilar destaca que el nen té una situació "complicada perquè no té braços i només pot aixecar un pes de 500 grams" el que havia provocat que els metges descartessin fer-li una pròtesi. Això va portar el David a fer "una excepció" i acceptar dissenyar la peça per al Beknur perquè el pare assegura que són "abrumadores les peticions" que rep i no pot atendre-les perquè està immers en els estudis de bioenginyeria que cursa a Barcelona. El jove andorrà va entendre que era "l'última opció perquè el nen pugui tenir mobilitat i no va poder dir que no", comenta el pare.

La pròtesi està dissenyada amb les mesures que la mare va proporcionar al David "i tenint en compte la seva circumstància fisica i portarà un arnès enganxat que hauria de ser suficient per fer obrir la pinça que li ha construït perquè pugui agafar joguines o la tablet", relata Ferran Aguilar. La petició que el Beknur va plantejar al David fa sis mesos es farà realitat aviat i el nen es confessa  "emocionat" esperant la pròtesi en un vídeo facilitat per la família al Diari.

Cadena de favors
Ferran Aguilar ressalta que la història amb el Beknur "és producte de la mediatització del David que està transmeten favors" i que volen donar a conéixer. Els nous capítols que viu cada dia David Aguilar des de que es va dissenyar la pròtesi amb Lego quedaran reflectits en un nou llibre que tornarà a escriure amb el pare i en còmics per portar la història al sistema educatiu.


El nou llibre es diu Cadena de favors: peça a peça i recollirà "històries que són motivadores i inspiradores" i poden ajudar a d'altres persones que es puguin trobar amb un fill que neix sense una extremitat, recalca Ferran Aguilar incidint que "és una cadena de favors perquè a mi em van ajudar i la història del David ajuda i hem de transmetre-la per generar positivitat". I per despertar la consciència dels infants el format escollit són cinc còmics que volen fer arribar als centres escolars perquè serveixen "per divulgar al màxim el missatge de superació i induir els nanos a un canvi de paradigma amb la gent diferent, que vegin la discapacitat amb uns altres ulls per generar adults més tolerants i més inclusius", assenyala Ferran Aguilar.
  • #11 Jordi lxs
    (14/05/21 06:24)

    El David i el Ferran tenen un cor mes gran que la mateixa Andorra . Per això creuen fronteres oferint el seu amor i el seu saber. Esteu fent història i això sols es el preludi d'un gran llibre que encara s'ha d'escriure. Molt grans nois, sou molt grans!!!!❤️

    Respondre
  • #10 Shalom
    (13/05/21 05:28)

    Enhorabona David, evoluciona i no camvis 

    Respondre
  • #9 Núria
    (12/05/21 23:26)

    Gràcies David per la teva lliçó de superació, lluita i gran humanitat.  

    Respondre
  • #8 Tuga
    (12/05/21 22:32)

    Felicitats david , no et conec, pro crec k ets una gran persona

    Respondre
  • #7 Orgullosos
    (12/05/21 20:10)

    Moltes felicitats! Ets un exemple d'humanitat i empatia. Enhorabona

    Respondre
  • #6 Bones noticies!!!
    (12/05/21 18:53)

    Aquestes noticies son les que conve publicar, les que aporten valor a la societat!!! Felicitats al David Aguilar, i al diari per publicar-ho.

    Sup feu-n'hi mes d'aquestes!

    Respondre
  • #5 Patrick
    (12/05/21 18:35)

    Genial, amb joves aixi el mon va millor, felcitats.

    Respondre
  • #4 Crack
    (12/05/21 17:43)

    Endavant David, ets un gran referent per molta gent i de ben segur que seràs un gran professional! Una abraçada ben forta

    Respondre
  • #3 jo
    (12/05/21 16:55)

    OLÉÉÉÉ TÚ!!!!! felicitats David "hand solo" Aguilar, em fas emocionar des de fa molt!!!!

    Respondre
  • #2 Lluis Pessigolles
    (12/05/21 16:36)

    Es realment emocionant que puguem compta amb el jovent emprenedor i amb humanitat amb ganes d'ajudar
    molt ben fet

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts