x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sistema financer

Vall Banc s'uneix a un fons per ajudar emprenedores a Amèrica Llatina

L'entitat aporta 3 milions a Microwd per donar crèdits que poden generar uns 40.000 llocs de treball
Signatura de l'acord entre Vall Banc i Microwd

Signatura de l'acord entre Vall Banc i Microwd

Signatura de l'acord entre Vall Banc i Microwd

VB
Actualitzada 11/05/2021 a les 11:49
Vall Banc ha impulsat la creació del fons Women Microfinance FI en col·laboració amb Microwd, "fintech que connecta dones emprenedores a Llatinoamèrica que necessiten microcrèdits amb inversors del voltant del món", segons ha infomat el banc aquest matí. L'entitat andorrana fa una inversió de 3 milions d'euros al fons que preveu donar 15.000 crèdits per ajudar a generar uns 40.000 llocs de treball a Amèrica Llatina.

El director d'Inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, ha destacat que amb el fons VBF Women Microfinance FI "fem la nostra primera incursió en la inversió d'impacte responsable, per invertir transformant. Aquest nou fons, a més de contribuir al desenvolupament de la societat, aspira a generar una rendibilitat d’entre un 6% i un 6,5%" i l'entitat precisa que apostar per fons que tinguin en compte criteris mediambientals, socials i de bon govern no només té un impacte social, sinó que també augmenta els rendiments. I els estudis mostren que "les inversions més compromeses són les que acaben tenint millors evolucions al llarg dels anys".

Els microcrèdits que concedeix Microwd aporten les eines necessàries per tal que les dones beneficiàries es puguin empoderar i emprendre, segons remarca Vall Banc. El fundador del fons, Alejandro de León, ha explicat que en els últims cinc anys "s'han atorgat 7.000 crèdits, generant un total de 20.000 llocs de treball. Ens dediquem a buscar motors socials, persones que inverteixin en el futur perquè creuen que serà millor que el present" i ha manifestat que estan "encantats de veure que hi ha entitats com Vall Banc que busquen deixar les coses millors que com les han trobat, al mateix temps que elegeixen invertir en crèdits rendibles de dones extraordinàries".
  • #1 a espatlles de nans
    (11/05/21 14:01)

    Si el mateix banc lliurés diners a organitzacions només per a homes seria discutible per discriminatòria.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts