TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els casos actius baixen dels 300 i se situen al nivell del setembre passat

Una alta durant la tarda deixa només nou persones ingressades a l’hospital de Meritxell

Els casos actius baixen dels 300 i se situen al nivell del setembre passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La quarta onada de la corba de contagis segueix la tendència a la baixa i el nombre de casos actius ja se situa per sota dels 300. Concretament, en l’actualització sanitària que va realitzar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va explicar que “estem aplanant la corba de la quarta onada”, i va xifrar els malalts de Covid-19 en 281, després que en les darreres 24 hores s’hagin produït només sis nous contagis i fins a 26 persones hagin acabat rebent l’alta.

La secretària d’Estat va mostrar-se molt contenta per l’evolució de les dades i va indicar que “tenim el nombre de casos actius més baix des del setembre”. En la mateixa línia, Mas va exposar que la taxa de reproducció del virus, la rho, es manté per sota d’1 i ahir era de 0,77.

Així doncs, des que va començar la pandèmia, 13.429 persones han contret la malaltia, mentre que aquelles que han superat la Covid-19 ja han traspassat la línia de les 13.000, després de les 26 d’altes d’ahir, tot situant-se en 13.021. Pel que fa a les defuncions, la xifra és de 127.

Un altre dels punts que va repassar Mas va ser la pressió sobre el sistema sanitari. En aquest sentit i després que el SAAS notifiqués que havia donat l’alta un pacient, restaven nou persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Cal destacar, però, que sis es troben ingressades a la planta Covid del centre hospitalari, mentre que les tres restants estan internades a la unitat de cures intensives, dues de les quals amb necessitat de ventilació mecànica. A més a més, la planta de Covid geriàtrica d’El Cedre continua sense tenir hospitalitzacions.

Amb relació a la població escolar, Mas va exposar que hi ha 19 aules que es troben sota vigilància activa. D’aquestes, 10 estan completament aïllades mentre que les altres nou tenen un confinament parcial. Les classes amb vigilància passiva són16.

Sense data de vacunes

Salut no sap quan arribaran més vacunes. “Esperem tenir més vaccins aquest mes o a principi de juny”, va dir Mas, sense precisar ni d’on arribaran ni quina serà la farmacèutica, però s’està “treballant intensament” en totes les vies. Finalment, pel que fa al pla de vacunació, ahir hi havia 42.332 persones inscrites a la plataforma i s’havien injectat 26.931 primeres dosis. Mas va explicar que ara s’està vaccinant el personal d’El Cedre que fa 180 dies que ha passat la Covid-19 i dimecres s’inocularan les dosis restants.

tracking