sector financer

Vall Banc vol que en dos anys tota la seva proposta d'inversió sigui sostenible

L’entitat presentarà aquesta setmana una línia de microcrèdits per a dones llatinoamericanes

Vall Banc vol que en dos anys tota la seva proposta d'inversió sigui sosteniblevALL BANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vall Banc treballa per tal de fer un gir radical a la seva cartera d’inversions, segons va explicar al Diari el director d’inversions de l’entitat financera, Ignacio Perea. “La nostra idea és que en els propers 2 anys siguem capaços que pràcticament el 100% de l’oferta sigui sostenible” va dir Perea, que va recordar que actualment “partim d’un fons sostenible, del qual donem el 80% de les despeses de gestió a entitats social”. El pas que es vol fer, però, és més ambiciós, i tal com deia el director d’inversions, “volem que totes les propostes que els nostres clients tinguin a la cartera puguin ser mesurades amb paràmetres de sostenibilitat”.

Per tal de realitzar aquest canvi, Vall Banc ha tancat un acord amb Clarity, una eina d’ús intern que ha de permetre a l’entitat financera poder avaluar amb diferents paràmetres i mètriques les propostes d’inversió. Perea va explicar que l’entitat es basarà en tres paràmetres per avaluar si ofereixen o no un producte: l’ambiental, el social i el bon govern corporatiu. En aquest sentit l’executiu va explicar que “nosaltres hem fixat el topall que almenys, segons Clarity, el producte compti amb 67 punts sobre 100, perquè considerem que ja és una puntuació acceptable”.

Aquest no és l’únic canvi que aplicarà en els propers temps l’entitat amb seu a Escaldes-Engordany. “Aquesta setmana presentarem un fons d’impacte” va explicar Perea, que va destacar que “la proposta anirà emmarcada dins les nostres característiques”. Així doncs, el producte en qüestió es basarà en una aposta per tal de fomentar el desenvolupament de les dones a Llatinoamèrica mitjançant microcrèdits. “Ho farem mitjançant un pàrtner americà i tindrem especial incidència en llocs com Perú, Nicaragua o Mèxic”, va dir Perea, que va afegir que “s’emmarca en la nostra estratègia, que la responsabilitat social corporativa sigui molt propera, en associacions del país. I a l’altre costat, ens considerem inversors globals. Tenim una visió àmplia”. A més a més, va recordar que “ens sembla una bona oportunitat, respectant l’objectiu de la rendibilitat, tenir un impacte positiu per a aquestes dones emprenedores”.

El tercer pilar en què es fonamenten els canvis que va explicar el director d’inversions radica en la formació del personal de l’entitat. “Els professionals de la gestora d’inversió es certificaran en FESGA, que és certificat europeu de la federació europea d’analistes ambientals, socials i de bon govern corporatiu” va exposar Perea. Finalment, i en relació amb els costos d’aquests canvis, va destacar que “per a nosaltres no és una despesa, sinó que ho veiem com una inversió”. No obstant, va recordar que “tot el procés de canvi requereix un esforç, especialment en temps”.

tracking