x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Tres anys condicionals per haver segrestat les dues filles

La mare, que residia a Màlaga i no en tenia la custòdia, se les va endur d’Andorra
El Tribunal de Corts va jutjar la dona en rebel·lia processal.

Tres anys condicionals per haver segrestat les dues filles

El Tribunal de Corts va jutjar la dona en rebel·lia processal.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/05/2021 a les 12:09
El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys i mig de presó condicional una dona andorrana acusada d’haver sostret dues menors, les seves filles, i haver-se-les endut fora del Principat sense el consentiment del seu pare, que era qui tenia la custòdia de les dues menors.

Segons s’explica a la sentència, l’any 2013 la processada va mantenir una relació sentimental amb un home, fruit de la qual van néixer el 2014 i el 2017 dues nenes.

Després de la finalització de la unió el novembre del 2017, la processada va establir la seva residència a Mijas (Màlaga), quedant-se el pare la guarda i custòdia de fet al Principat. El 23 de gener del 2018, la dona va trucar a l’exparella, dient-li que es trobava de camí al Principat i que l’endemà volia veure les seves filles. El pare va avisar l’escola francesa d’Encamp on estaven inscrites les menors que la mare no se les podia endur ja que tenien un procediment civil obert prop de la Batllia per la guarda i custòdia de les mateixes.

El dia següent, la processada es va personar a l’escola francesa per tal de recollir la filla gran i davant la negativa del responsable de l’escola de lliurar-li la menor, va requerir la intervenció de la policia. En presència dels agents, el pare va autoritzar la mare a endur-se la menor, comprometent-se la processada a retornar-la a les 9 de la nit d’aquell mateix dia. Mentre els pares esperaven la sortida de la filla, la mare va dir al pare “ahora vas a sufrir y llorar durante mucho tiempo”.

Seguidament, els pares es van desplaçar a l’escola bressol, acceptant l’home que la mare pogués endur-se l’altra menor.

Davant del no-retorn de les filles a les nou, l’home va enviar un missatge via WhatsApp a la processada, la qual va contestar que es trobava de camí a Màlaga juntament amb les seves filles. El pare va iniciar a Espanya un procediment de retorn de les menors al Principat i la justícia d’aquell país va dictar una sentència declarant il·lícit el trasllat realitzat per la mare i acordant la restitució immediata de les nenes a Andorra amb el pare. El 25 de maig del 2018 el retorn es va fer efectiu.

L’home, però, va portar la dona davant de Corts i un cop jutjada en rebel·lia, el tribunal ha decidit condemnar-la a tres anys condicionals per sostracció de menors.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts