x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els metges defensen la tarifa reduïda a les visites telemàtiques per a tràmits senzills

El Col·legi afirma que la consulta amb contingut mèdic s’ha de cobrar igual que la presencial
La presidenta del Col·legi de Metges, Meritxell Cosan.

Els metges volen cobrar la visita telefònica amb contingut igual que la presencial

La presidenta del Col·legi de Metges, Meritxell Cosan.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/05/2021 a les 06:01
El decret estableix una diferenciació de tarifes per a les consultes telemàtiques i quan es considerin purament administratives el preu serà de 15,3 euros independentment de si es tracta de l’acte d’un capçalera o un especialista. Un nou preu acceptat pel Col·legi de metges però molt acotat, apunta la presidenta de l’ens, Meritxell Cosan. “El que es va acordar és que una visita no presencial sempre i quan impliqués un acte mèdic, analítica, prova, establir un criteri, es continuarà facturant com una visita normal i que quan fos quelcom com que ara m’havia de fer una mamografia i m’ha caducat la recepta això es cobraria a un preu reduït que és aquesta tarifa de 15 €”. Cosan defensa que es cobri el tràmit, encara que sigui a un preu reduït perquè “és un temps que s’inverteix i si cada pacient es descuida una cosa són moltes proves que s’han de tornar a demanar i això és temps”. De la mateixa manera el Col·legi ha defensat que les visites es cobrin igual (23,60 en cas dels capçaleres i 29 en especialistes) tot i que es facin a distància quan impliqui un acte mèdic i aquí també engloben consultes que impliquin informes. Per exemple, els que els pot demanar la CASS per justificar una baixa o els necessaris per accidents de treball. “Un informe mèdic implica revisar la història del pacient i elaborar-ho”, exposa Cosan per defensar que és una tasca que té feina i temps al darrere.

El decret acordat també estableix limitacions a les visites telemàtiques, un cop ja s’oficialitzaran com un canal més i no només com una alternativa obligada per la pandèmia. Així, no podran donar-se baixes per via telemàtica (Covid a banda), i tampoc podran fer-se visites a distància si fa 18 mesos que no es veu el pacient o si es tracta d’una persona que el metge no ha vist abans. El decret advoca per usar la videotrucada fonamentalment per garantir al cent per cent que es parla amb el pacient i apunta que aquest haurà de donar el seu consentiment per ser visitat a distància. Cosan defensa que és una alternativa a la visita tradicional que ha de servir per “aproximar la medicina a l’usuari i facilitar-li l’accés al sistema”.
 
35.000 ACTES NO PRESENCIALS EN 3 MESOS
La CASS no amaga el neguit que li han provocat les visites telemàtiques. El president del consell d’administració, Albert Font, va facilitar divendres, al Consell General, dades actualitzades dels actes que s’han abonat el primer trimestre d’aquest any presencials i no presencials: en el cas dels generalistes, 66.712 presencials i 25.788 no presencials, i en el d’especialistes i neuropsiquiatres, 54.306 i 9.042, respectivament. Font va ser molt caut, ja que les dades s’han de valorar en un context de pandèmia, però va apel·lar que es vigili que aquests canvis no acabin sent inflacionistes. Els actes presencials i no presencials dels generalistes del gener al març en sumen 92.500, seguint la tendència de l’any passat (180.000 actes durant el segon semestre).
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts