x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els casos actius baixen a nivells de principi de setembre

Salut ha notificat 6 contagis nous que van consolidant l'aplanament de la corba de la quarta onada
Helena Mas en l'actualització de dades aquest migdia

Helena Mas en l'actualització de dades aquest migdia

Helena Mas en l'actualització de dades aquest migdia

SFGA/JAViladot
Actualitzada 10/05/2021 a les 16:10
La incidència de la pandèmia continua la tendència a la baixa amb indicadors que mostren que "s'està aplanant la corba", segons ha comentat la secretària d'Estat de Salut en la compareixença d'aquest migdia, com el de la taxa de reproducció que descendeix a 0,77. Helena Mas ha informat que s'han diagnosticat 6 positius de Covid des d'ahir que augmenten el total de casos a 13.429 i els malalts actius baixen a 281 "una de les xifres més baixes des de l'inici de setembre", ha valorat de la reducció de 20 afectats registrada des d'ahir. Aquesta evolució eleva les persones recuperades fins a 13.021 amb les 26 altes donades en les últimes hores. 

La pressió sobre el sistema hospitalari acumula una setmana de descens d'ocupació i avui al migdia es mantenien una desena d'ingressats quan ha comparegut Mas. El total ha baixat a 9 a primera hora de la tarda amb sis afectats per la infecció a planta i 3 persones a l'UCI, de les quals dues requereixen ventilació mecànica. 

Als centres educatius hi ha 10 classes tancades amb tots els alumnes confinats i 9 amb part dels escolars aïllats a casa, tres menys que en el balanç de diumenge. Les aules en vigilància passiva augmenten a 16, quatre més que ahir.

Vacunes de França i Portugal
Mas ha assenyalat que les properes remeses de vaccins s'espera que arribin des de França i Portual i ha destacat que els ministeris de Salut i d'Afers Exteriors treballen intensament per aconseguir noves dosis per continuar amb la immunització de la població tot i que de moment no hi ha data concreta d'enviament de fàrmacs. La secretària d'Esta ha manifestat que "pensem que arribaran properament al maig o a principis de juny". I ha afegit que de moment no hi haurà més subministrament de fàrmacs del projecte Covax perquè ja es va enviar una gran remesa de 30.000 unitats a l'abril i que les properes compres que es facin en aquest projecte internacional poden ser de dosis de Janssen, Novavax i Pfizer.


Helena Mas ha anunciat que hi ha 42.332 persones registrades per vacunar-se i l'administració de dosis està com ahir en 31.633 en total. Dels vaccins injectats hi ha 26.931 que corresponen a la primera punxada i 4.7.02 que ja han rebut la segona inoculació. 
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts