RELACIONS INTERNACIONALS

El seminari de treball entre Andorra i la UE se centra en la lliure circulació de persones

S'han compartit les posicions sobre dos dels sis annexes d'aquesta temàtica, concretament, dels treballadors i sobre la llibertat d'establiment

Seminari Secretaria d'Estat d'afers EuropeusSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer seminari de l'Acord polític entre Andorra i la Unió Europea s'ha centratentorn dela lliure circulació de persones. Segons informa Govern, aquesta reunió va ser acordada en el marc de la reunió ampliada de l'Acord polític per a la negociació amb la UE i forma part dels diferents seminaris que es duran a terme per debatre diversos aspectes de la negociació l'Acord d'associació amb els actors econòmics i socials i aconseguir enfortir la posició d'Andorra en aquestes qüestions.

Govern ha explicat que en aquesta trobada s'han compartit les posicions sobre dosdelssis annexes de la lliure circulació de persones, concretament, dels treballadors i sobre la llibertat d'establiment. L'intercanvi ha servit per exposar les posicions dels diferents actors en la matèria i reflexionarentorn dela posició negociadora d'Andorra.

Aquest no és el primer cop que es mantenen intercanvis tècnics, però l'objectiu d'aquest acord és portar a la taula de negociació una posició més treballada que incorpori els intercanvis amb els representants econòmics i socials. Al seminari, a més dels representants dels grups parlamentaris i dels departamentsdels governsconcernits, hi han participat representants de laCASS, de les associacions empresarials, del Consell de Col·legis Professionals Liberals i els representants dels sindicats.

La trobada ha estatconduïdaper la periodista Noemí Rodríguez. El proper seminari, el segon dels tres que es dedicarà a la lliure circulació de les persones, tindrà lloc al juny.

tracking