x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
POLÍTICA

DA denuncia que la majoria d'Escaldes incompleix la llei al no entregar les actes

Barquín assegura que no han rebut cap acta de la Junta de Govern des del 22 de febrer passat
Sessió de comú a Escaldes-Engordany.

DA denuncia que la majoria d'Escaldes incompleix la llei al no entregar les actes

Sessió de comú a Escaldes-Engordany.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/05/2021 a les 12:08
Els tres consellers de la minoria d’Escaldes-Engordany denuncien que la majoria està incomplint la llei al no haver entregat cap acta de la Junta de Govern des del passat 22 de febrer. “El primer any hem volgut ser pacients perquè som conscients que t’has de posar al dia amb moltes coses i no ha estat fàcil perquè la pandèmia ho ha empitjorat tot. Però ara ja ha passat un any, tothom s’ha hagut de posar les piles i estem completament desinformats”, manifesta la consellera Núria Barquín.

L’ordinació d’organització i funcionament dels comuns estipula en el seu article 13 que les actes de la Junta del Govern “s’han de remetre als consellers de comú abans de la celebració de la següent sessió de Consell de Comú”, quelcom que no succeeix de forma reiterada des del 22 de febrer passat i que afirmen ja havia ocorregut en casos aïllats amb anterioritat.
Des de llavors, la corporació escaldenca ha celebrat dues sessions de comú –el 29 de març i el 21 d’abril– en la qual asseguren que no han estat informats de les decisions preses per la Junta de Govern. “Els punts es tracten en comissió però l’última paraula sempre la té la Junta. L’única manera que tenim de saber-ho és mitjançant les actes”, declara la consellera demòcrata.


A més, Barquín posa en relleu la falta de memòria de la majoria, ja que considera que la manca de transparència era una de les principals queixes que tenia la formació socialdemòcrata quan estaven a la minoria en anteriors mandats comunals. “Jo he estat a la majoria i el PS a l’oposició i la informació que ells rebien no és ni de bon tros la que nosaltres tenim ara. Abans sabíem amb dies d’antelació quins plens teníem i ara alguna rara vegada ens truca el secretari, però a vegades 72 hores abans amb poc marge de temps per preparar la sessió. Són maneres de funcionar”, exposa Barquín.


Aquest no és el primer episodi de l’actual mandat en què la minoria acusa el PS de saltar-se la llei. El passat mes de desembre, el conseller de Demòcrates Miquel Aleix va denunciar l’incompliment de l’article 98 de la Llei de finances comunals, que fa referència a la informació de la comptabilitat. Aleix va posar de manifest que no se’ls ha tramès cap memòria explicativa de l’execució del pressupost de l’administració, una obligació trimestral de la corporació. Al seu torn, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, va adduir la impossibilitat de complir amb aquest punt perquè el departament de Finances “estava absolutament decapitat”.
Etiquetes
  • #5 Joan
    (10/05/21 22:43)

    Que passa també amb urbanisme?
    Sense respostes, tot depen dels tècnics.

    Respondre
  • #4 Silvia Gil
    (10/05/21 21:55)

    Ostres us passa com a Ordenament del territori que tampoc compliu la llei a l'hora de contractar els de vaibilitat hivernal i no feu concurs, però aquí no surts a dir-ho , oi ? 

    Respondre
  • #3 Joan
    (10/05/21 17:58)

    Ni em vull imaginar si fos al contrari. El PS aniria al Constitucional, diria que la majoria no respecta la minoria, que és un abús i un menyspreu a la democràcia. És el drama de qui no creu el que predica i, clar, no ho aplica.

    Respondre
  • #2 Carmen
    (10/05/21 09:45)

    Donde esta la noticia? Esto pasa en todas la parroquias, sean de color que sean. Parece que alguien utiliza el diari para darse voz de vez en cuando, cuendo en realidad da en escaldes no abre ji la boca para respirar. Antes de pedir, actuad un poco

    Respondre
  • #1 Pipe
    (10/05/21 08:13)

    Benvinguts a l'altra costat de la barrera. Sembleu nens de patí tots plegats! Per què no treballeu per la parròquia en tot això que importa?. El ciutadà!!! Molt fart de majoria i minoria, sou iguals!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts