x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

'Clean up' en grup

La iniciativa promoguda per diverses entitats solidàries i ecologistes va arreplegar ahir en sis punts del Principat grans quantitats de brossa que la gent abandona a la natura.
La recollida col·lectiva es va celebrar ahir.

'Clean up' en grup

La recollida col·lectiva es va celebrar ahir.

Actualitzada 09/05/2021 a les 12:01
Centenars de quilograms de brossa. Aquesta és l’estimació que realitzen alguns organitzadors i participants en la primera recollida col·lectiva d’escombraries a la natura, anomenada Clean up Andorra. L’objectiu de les cinc entitats organitzadores, Rastre Zero, Creu Roja Andorrana Joventut, Andorra Sostenible, Carnet Jove Andorra i CityXerpa, era conscienciar la ciutadania sobre la sostenibilitat i la responsabilitat de mantenir el medi ambient net entre tots plegats. La iniciativa, que també va comptar amb el suport dels comuns, es va iniciar ahir als volts de les deu del matí en sis punts estratègics del país i va tenir una durada aproximada d’una hora i mitja.

Els espais on es va dur a terme la recollida van ser els Cortals d’Encamp, el coll d’Ordino, els Cortals de Sispony, la Rabassa, el llac d’Engolasters i el Pas de la Casa. Un dels membres de Rastre Zero, Albert Figueiredo, va informar que tot i que en l’últim moment “ha fallat diversa gent que s’havia inscrit”, l’ecologista va destacar que el projecte va tenir molt bona acollida entre la joventut i també entre les famílies amb nens, assolint una afluència de gairebé 300 persones. “Per garantir les mesures per prevenir la propagació de la Covid vam dividir la gent en dos grups a les zones amb més població, com per exemple els Cortals d’Encamp o el coll d’Ordino”, va indicar.

Figueiredo també va destacar el bon ambient i sintonia entre tots els participants i la voluntat de cada un d’ells de col·laborar en el manteniment de l’entorn natural d’Andorra, net i sense brutícia, “per nosaltres i pels que vindran en un futur i també voldran gaudir de l’entorn natural i de muntanya que disposa Andorra i que a poc a poc es va contaminant”.

Quant a la quantitat de brossa recollida, el membre de Rastre Zero va exposar que fins a la setmana vinent no tindran la xifra exacta, ja que “els comuns es van comprometre a pesar ells les escombraries”, però va avançar que a la zona on estava ell, a Sispony, “vam arreplegar 64,5 quilograms de porqueria en una hora i mitja”. Entre la brossa que van recollir hi havia pneumàtics, llaunes, runes d’obra i diversos objectes “curiosos” tenint en compte l’espai.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts