TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Salut

Salut considera prioritari incloure els psicòlegs dins la CASS

Salut considera prioritari incloure els psicòlegs dins la CASSSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va fer saber ahir durant la compareixença sobre les dades epidemiològiques, arran d’una pregunta formulada per la premsa, que Govern està treballant el tema del conveni entre la CASS i els serveis de psicologia.

Es tracta d’una demanda que s’arrossega de mesos enrere en què es reclama la inclusió de la branca de psicologia a la cartera de serveis. Un escenari que provocaria que aquest servei entrés a formar part de la CASS i, per tant, de la cobertura pública. En aquest sentit, Albert Font, el president de la CASS, va dir en unes declaracions que estava esperant que el ministeri es pronunciés sobre aquesta qüestió. En al·lusió, la secretària d’Estat de Salut va anunciar ahir que en el seu moment es va treballar amb el Col·legi de Psicòlegs i que ara la situació s’ha quedat subjecta al pla de salut mental. “Estem treballant amb la cartera de serveis perquè pugui ser una realitat”, va afirmar Helena Mas. “És la nostra prioritat que la cartera de serveis de psicologia sigui una realitat en els propers temps. Ara és difícil fer una calendarització pel que fa a saber quan podrem disposar d’una data”, va afegir. Mas va explicar per altra banda que sí que es podia fer una estimació pel que feia al pla de salut mental.

“En un mes i mig pensem que podrà veure la llum. A partir d’aquí podrem dimensionar la cartera de serveis”, va detallar.

El mes de març, la possibilitat que els psicòlegs entressin a formar part de la cartera de serveis de la CASS era vista amb bons ulls pel cap del servei de salut mental del SAAS, Joan Escoter. “És positiu que pugui entrar a formar part del catàleg de serveis de la CASS”, va declarar. Tot i això, va apuntar que “s’haurien de definir molt bé les actuacions que es cobriran. S’ha de fer un catàleg de serveis que sigui clar amb el que es podrà reemborsar i amb el que no”. El doctor Escoter considerava, doncs, indispensable definir molt bé el catàleg.

tracking