x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
remodelació del govern

Associacions i sindicats confien que el canvi de ministres no afecti la feina feta

Agraeixen la tasca dels ministres sortints i es mostren prudents amb les incorporacions
Víctor Filloy i Verònica Canals conversant amb Sílvia Calvó al Consell General.

Associacions i sindicats confien que el canvi de ministres no afecti la feina feta

Víctor Filloy i Verònica Canals conversant amb Sílvia Calvó al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 08/05/2021 a les 12:09
La remodelació del consell de ministres anunciada dijous pel cap de Govern, Xavier Espot, arran de la renúncia de la ministra de Turisme, Verònica Canals, ha agafat desprevinguts els sindicats i les associacions del país. Els responsables de les entitats que veuran com el seu interlocutor polític canvia van coincidir ahir a desitjar que el traspàs de carteres no afecti la feina que s’ha fet fins ara i els projectes que s’estan treballant. També van voler agrair a la ministra que marxa i als que canvien de cartera la tasca realitzada fins ara i es van mostrar prudents amb l’arribada dels nous responsables.

Des de la Unió Hotelera, el director, Jordi Pujol, va admetre que “sempre hi ha temor al canvi”, especialment en un moment tan delicat per al sector turístic com l’actual a conseqüència de la pandèmia. Pujol va indicar que “no sé si el que ve serà bo però havíem aconseguit trobar una bona manera de treballar amb la ministra Canals”. En tot cas, va augurar que el fet que el canvi sigui únicament del responsable de la cartera i no pas del Govern facilitarà que la feina segueixi avançant. “No canvia la manera de pensar i per tant esperem que tampoc la manera de fer”, va apuntar sense entrar a valorar l’arribada de Jordi Torres al capdavant de Turisme fins que el canvi no es faci efectiu.

La remodelació va agafar de sorpresa el president del Sipaag, Lluís Anguita. “Vam tenir una reunió molt llarga amb la ministra dimarts passat i ahir [dijous pel lector] ens vam assabentar del canvi”. En tot cas, Anguita va remarcar que “es tracta d’un canvi polític i com a sindicat no ens correspon opinar sobre això”. En tot cas, el responsable del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General va desitjar que Trini Marín, que s’incorpora al Govern per liderar el ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, “tingui el mateix tarannà de diàleg que ha tingut la ministra Pallarés i que continuï la feina que ja hem començat”. En aquest sentit, va remarcar de Pallarés que “ha sigut una persona que sempre ens ha escoltat, li hem dit quan no estàvem d’acord i hem intentat buscar solucions”.

L’altre canvi de ministeri arran de la remodelació afecta Víctor Filloy. El fins ara ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge passarà a liderar Ordenament Territorial i mantindrà Habitatge. Afers Socials passarà també a mans de Judith Pallarés, juntament amb Joventut i Igualtat. Sobre aquest canvi, la presidenta de l’Associació d’Afectats d’Autisme (Autea), Inés Martí, va indicar que coneix Judith Pallarés del seu pas com a consellera general la legislatura passada i que la considera “una persona molt treballadora i oberta i tenim bones sensacions amb ella”. “Pot fer bona feina i nosaltres estem a disposició per ajudar”, va afirmar. Martí també va voler agrair a Víctor Filloy la seva tasca al capdavant del ministeri d’Afers Socials “en un moment especialment complicat”.

Va compartir opinió la presidenta de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (Amida), Agustina Grandvallet, que tot i conèixer poc Pallarés es va mostrar convençuda “de la seva sensibilitat per liderar el ministeri”. En aquest sentit, va ser prudent a fer cap més valoració sobre la ministra liberal fins que no comenci a treballar en la nova cartera però va demanar que “no s’aturi la feina que hem fet fins ara, especialment pel que fa a la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat, a la qual hem destinat molts esforços”. Grandvallet també va voler destacar la feina feta per Víctor Filloy i va assegurar que “s’hi ha involucrat moltíssim”. “Sempre ha estat molt proper i sempre ens agafava el telèfon”, va concloure.
Etiquetes
  • #2 Pep
    (08/05/21 21:08)

    Dons jo espero que si!!! Sobre tot
    a funció publica, la Judith poca cosa, amb la seva sindicalista de secretari, molts drets i poques obligacions, Sra Trini canya !!!!!! 

    Respondre
  • #1 peis peis
    (08/05/21 10:36)

    quina feina??? que no se veu..

    si agafes tot lo que han fet en els ultims 10 anys.. lo bo que han fet es pot condensar en 2 dies... la resta...o malament o no han fet res...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts