Seguint el pla establert

Tal com es preveia des del ministeri de Salut ahir es van convocar 1.340 persones al centre de vacunació de la plaça de braus. Entre elles van predominar els majors de 40 anys, tot i que també s’hi van citar col·lectius específics i gent gran no vacunada durant la seva crida.

Infermer vacuna vaccí plaça braus carpa proteccio civilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entrada i la sortida de gent a les portes del centre de vacunació de la plaça de braus, ahir, era constant. I és que el ritme de vacunació segueix alt mentre que la franja d’edat continua davallant progressivament. Concretament, ahir es va citar 1.340 persones que havien de rebre la seva dosi particular del vaccí de Pfizer, tal com s’havia previst des del ministeri de Salut. D’aquest gairebé miler i mig de convocats, però, no tothom formava part de la crida taxada per edat, que en aquests moments es troba prop dels 45 anys, sinó que també s’ havia dedicat un espai per a certs col·lectius especials i per a la gent gran que, pel motiu que fos, encara no s’havia apuntat fins ara a la plataforma de vacunació.

A tall d’exemple, amb passos curts i de bracet de la seva filla, la Maria Pilar sortia satisfeta del centre de vacunació. “Com pots veure a mi m’hauria d’haver tocat abans. Però em vaig apuntar divendres i m’han cridat molt ràpid”, va comentar la Maria Pilar, que, amb 72 anys, havia passat per davant de la resta d’inscrits que rondaven la quarantena. Va explicar, però, que tot i haver rebut la primera dosi del vaccí, tenia clar que continuaria portant la mascareta arreu on anés. “De moment em sento més segura així. Crec que no hauríem d’ignorar les mesures de seguretat tan ràpidament”, va assegurar.

Qui també va afirmar sentir-se molt segura era la Carme: “Fins ara em feia cert respecte reunir-me amb els pares, amb la família... Ara ens podem trobar i estar tots molt més tranquils. Tot i que continuem vigilant molt.” Amb 45 anys, va explicar, orgullosa, que ni havia notat la punxada a l’hora de rebre el vaccí. “M’hi vaig apuntar quan van obrir la plataforma, diria que va ser a principi de febrer.” Però no tothom havia estat previsor en aquest sentit. “Fa poc que em vaig apuntar. Ho vaig fer divendres passat i dimarts ja em van cridar”, va detallar en José Luis, de 47 anys. D’altra banda, també hi havia qui desconeixia el mitjà per fer-ho. “Em va apuntar la meva filla, jo no vaig fer res”, va reconèixer amb naturalitat en Joao, de 48 anys. En aquest sentit, va afegir que pel que fa a la tria de la vacuna li era indiferent una marca que una altra. “Avui m’han vacunat amb Pfizer però si m’haguessin vacunat amb l’altra vacuna també m’hauria semblat bé”, va assegurar, a més d’afegir que de moment encara no sap si se sent segur. “El temps ho dirà”, va pronosticar. Uns minuts més tard sortia per la porta en Daniel, que en tenir 25 anys es posava de manifest que formava part d’un col·lectiu especial. “Soc dentista”, va explicar. “M’han cridat per col·lectiu i m’havia apuntat des del principi. De moment m’han posat la primera dosi.” Dar­rere seu, un altre dentista de quaranta anys deixava clar la seva indiferència a l’hora de rebre un tipus o un altre de vacuna. “Al final és el mateix. I pel que fa a la seguretat em sento igual. Que t’hagis vacunat no vol dir que no puguis contagiar”, va recordar.

Seguint el pla establert

tracking