Les vacunes disponibles s'acaben dimecres

Els vaccins administrats augmenten a 30.030 en una jornada amb 27 positius nous

Vacunació amb el vaccí de Pfizer

Vacunació amb el vaccí de PfizerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dosis de la fòrmula de Pfizer que van arribar dimarts des d'Espanya estaran administrades dimecres en la primera injecció, ja que es guarda la segona de tots els vacunats perquè la puguin rebre en tres setmanes. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat que d'aquesta tercera remesa enviada pel veí del sud es van posar 1.149 vaccins ahir a la plaça de braus i avui i demà es continua amb la inoculació a tots els convocats. El dilluns es posaran vaccins als professionals i usuaris de les residències d'El Cedre i Salita que fa més de 180 dies que han passat la malaltia i dimecres s'administraran els fàrmacs restants, "uns 250", ha indicat Mas, a la població general que hagi estat citada des del ministeri.

El total de vacunes administrades ascendeix avui a 30.030 de les quals 25.328 corresponen a primeres dosis i 4.702 a les segones. Salut té reservades les segones injeccions de tots els vacunats amb AstraZeneca de les quals 3.000 enviades per França s'han de començar a posar a principis de juny.

Helena Mas ha reiterat que no hi ha cap data prevista per al subministrament de noves dosis de fòrmules contra la Covid i que "estem treballant de valent" perquè arribin remeses des de França, Espanya i Portugal. El nombre d'inscrits a la plataforma de vacunació ha pujat a 41.879 persones i la secretària d'Estat ha fet una nova crida perquè es registrin tots els ciutadans que encara no ho hagin fet.

L'evolució de la pandèmia es manté estable una jornada més amb 27 contagis nous que incrementen el total d'afectats des de l'inici de la pandèmia a 13.390. Els casos actius baixen a 327, nou menys que ahir, i els malalts que han superat la infecció ascendeixen a 12.936 amb les 36 altes registrades des d'ahir.

Una desena d'ingressats

L'hospital sumava al moment de la compareixencá de Mas al migdia un pacient més que ahir i 12 ingressats en total però les altes donades després deixen el centre amb 10 malalts amb el virus, segons ha informat el Govern a la tarda. Set pacients es troben en habitacions de planta i 3 estan a l'UCI, un menys que ahir, i es mantenen dos dels afectats per la infecció amb ventilació mecànica.

Al sistema educatiu hi ha 11 aules amb tots els escolars confinats a casa, que són dos més que dijous, i 16 amb part dels alumnes aïllats a domicili per ser positius o contacte estret dels companys amb la infecció, una més que en el balanç d''ahir.

tracking