x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

La fiscalia espanyola demana 9 anys de presó per a Jordi Pujol

La petició per al seu fill Jordi és de 29 anys, i la causa contra Marta Ferrusola ha estat arxivada a causa de l'alzheimer que pateix
Jordi Pujol en una imatge del "30 minuts" "Pujol: els secrets d'Andorra"

"Pujol i els secrets d'Andorra", el nou reportatge de TV3

Jordi Pujol en una imatge del "30 minuts" "Pujol: els secrets d'Andorra"

Actualitzada 07/05/2021 a les 19:25
La fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola demanarà nou anys de presó per a l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, per delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals, i entre 8 i 29 per als seus set fills i per a la dona del seu primogènit, Mercè Gironès, pels diners que la família tenia a Andorra. En concret, segons l’escrit de qualificació presentat avui pel ministeri públic, són peticions de 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola, 17 per a Mercè Gironès, 14 per a Josep, i 8 per a Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta. També demana cinc anys de presó per als 10 empresaris investigats. Per la seva banda, el jutge de l’Audiència espanyola Santiago Pedraz ha arxivat aquest migdia les actuacions contra Marta Ferrusola, dona de Jordi Pujol, a causa de l'alzheimer que pateix. 

L'escrit de la fiscalia destaca que Pujol i Ferrusola van dirigir una trama amb els set fills per "ocultar una quantitat ingent de diners a Andorra des del 1991 gràcies a l'afavoriment a determinats empresaris perquè rebessin adjudicacions de diversos concursos públics de l'administració pública catalana". A més, la fiscalia afegeix que Pujol "es va aprofitar de la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme" amb la qual ell i "empresaris afins" a Convergència Democràtica de Catalunya "es repartien beneficis abundants procedents de concursos públics". 
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts