Sessions psicològiques a 13 euros per la Covid

Govern destina 225.000 euros a la primera dotació, que servirà per atendre 700 persones

Salut mentalDdA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern crea un programa d’atenció psicològica per atendre els efectes causats per la pandèmica. En concret, l’objectiu del nou pla és “oferir atenció psicològica específica, integral i adaptada a les persones a partir dels sis anys d’edat sense dèficit cognitiu, que hagin patit la Covid-19 o que hagin patit un procés de dol relacionat amb la Covid-19, o bé que hagin resultat greument afectades per les mesures derivades de la mateixa”. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va afegir ahir en roda de premsa que el programa també va destinat a “la gent jove, que han hagut de disminuir les interaccions socials i que són fonamentals per a la seva vida, i les persones grans que han viscut durament aquest aïllament social”. El cost de les visites és de 36 euros però l’executiu va informar ahir que es farà càrrec del 65% de l’import, que significa que l’usuari haurà de pagar 12,6 euros.

El ministre de Salut va remarcar que el servei és independent de la CASS i les negociacions amb el Col·legi de Psicòlegs per entrar a la cartera de serveis. Segons s’indica en el programa aprovat, el servei el duran a terme professionals adherits al pla i els usuaris podran assistir a un nombre màxim de vuit sessions. Segons va indicar el titular de la cartera de Salut, ja s’ha posat en marxa el conveni amb els professionals de la psicologia perquè s’hi puguin adherir.

Pel que fa a la partida destinada, Benazet també va especificar que el consell de ministres ha aprovat una primera dotació de 225.000 euros al programa, que permetrà atendre unes 700 persones. En aquest sentit, el ministre va afegir que si és necessari “s'hi afegiran més recursos”.

Beneficiaris

Es podran beneficiar del programa d’atenció psicològica les persones a partir dels sis anys sense dèficit cognitiu, residents o amb autorització d’immigració temporal, que hagin patit els efectes de la Covid. L’accés de les persones al programa es farà amb la derivació del metge referent, del psicopedagog de l’escola o d’un psiquiatre del país amb conveni amb la CASS. Això és possible gràcies a l’entrada dels psicòlegs a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), des que Govern va arribar a un acord amb el Col·legi de Psicòlegs per tal que professionals de l’àmbit privat atenguin les persones amb problemes derivats de la pandèmia i que les consultes tinguin finançament públic.

El programa també especifica que en el cas d’aquelles persones que siguin usuàries dels serveis socials, el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut es farà càrrec del cent per cent de l’import de cada sessió, amb una prèvia valoració social. En paraules de Benazet, es tracta d’un programa “per donar resposta a aquelles persones que s’han vist amb fragilitats derivades de la malaltia”, i va qualificar la iniciativa de “cabdal”.

EL PROGRAMA

-El Govern destina 225.000 euros a engegar el programa d’atenció psicològica per atendre els efectes causats per la pandèmia.

-Les sessions costaran 36 euros, dels quals el Govern es farà càrrec del 65%. Els 12,6 euros restants els haurà de pagar l’usuari. Per a les persones que rebin ajudes socials, el ministeri assumirà el cent per cent del cost.

-Els professionals poden adherir-se al programa per donar el servei. Els usuaris podran assistir a un màxim de vuit sessions.

-Poden beneficiar-se del programa les persones residents o amb autorització d’immigració temporal que hagin patit els efectes de la Covid a partir dels sis anys i sense dèficit cognitiu.

-El ministre de Salut va especificar que va especialment dirigit als joves i a les persones grans que han viscut amb més intensitat el confinament. També a les persones que han patit la Covid, han fet un procés de dol derivat de la pandèmia o que han estat greument afectades per les mesures.

-Amb la primera dotació, Benazet calcula que es podran atendre aproximadament 700 persones.

Sessions psicològiques a 13 euros per la Covid

tracking