x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
TRANSPORT

La Subcomissió de mobilitat aposta per reduir el preu del transport públic

També proposen la reducció d'impostos per empreses que inverteixin en vehicles sense emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i els desplaçaments a peu
Cues de cotxes i vianants al carrer de la Unió.

Alta densitat de trànsit a les carreteres andorranes

La Subcomissió té l'objectiu de controlar que s'assoleixi la descarbonització del sector de la mobilitat al 2050

Fernando Galindo
Actualitzada 06/05/2021 a les 17:00
La Subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat (SPTTMM) ha dut a terme la segona reunió encapçalada pel secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. Govern informa que en aquesta trobada s'han recollit les propostes dels membres de la subcomissió referents als objectius específics de la futura estratègia i de les accions previstes per a la seva implementació per a assolir la descarbonització del sector de la mobilitat al 2050. Els membres han destacat que cal avançar en la reducció del preu de l'ús del transport públic per afavorir una mobilitat sostenible i prioritzar diferents modes de transport col·lectiu de qualitat que no estiguin condicionats al trànsit rodat. En aquest context, han apuntat que cal fomentar els desplaçaments a peu i la reducció d'impostos per empreses que inverteixin en vehicles sense emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, especialment aquells destinats al sector industrial o de mercaderies. 

La reunió ha comptat amb la presència dels 22 membres de la subcomissió i s'ha dut a terme de manera telemàtica. L’òrgan consultiu es va trobar per primera vegada el passat mes de març, i té l’objectiu de revisar la futura Estratègia nacional de mobilitat sostenible aprovada pel Govern, complint amb els objectius globals com la reducció del 50% de les emissions de CO2 de la mobilitat interna al 2030 i la neutralitat en carboni de la mobilitat de cara al 2050, definits en la Llei d’impuls de la transició energètica i canvi climàtic. La Subcomissió s'ha emplaçat en una nova trobada al juny. 
Etiquetes
  • #2 Carmont
    (07/05/21 14:12)

    Més barat un cotxe no, ará si son dos o tres q intercalan el cotx potser..lo q cal fer es els bonos q siguin interesants,llavors molts s'ho pensaran...

    Respondre
  • #1 Alejandro
    (07/05/21 02:41)

    Com pretenen que la gent usi el transport públic si els preus són altíssims, és mes barat comprar-te un cotxe i mantenir-lo, que prendre el transport públic.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts