x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Licitacions

L'administració es compromet a pagar en 30 dies

Calvó ho subscriu en el marc de la nova llei de contractació pública i un cop assolit el procés de digitalització i la factura electrònica
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó

La ministra Sílvia Calvó al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/05/2021 a les 15:55
L'administració pública pren el compromís de pagar les factures als 30 dies. Així ho ha dit la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, durant la roda de premsa celebrada aquest matí, on s'ha presentat el projecte de llei de contractació pública. "Tenim el compromís amb els operadors econòmics de fixar el pagament en 30 dies" ha dit Calvó. No obstant això, la ministra ha indicat que "el canvi no serà immediat" i ho ha subscrit a la necessitat de completar el procés de digitalització i a l'ús de la factura electrònica, com preveu el mateix text legislatiu. Cal tenir en compte que avui dia els pagaments es fan a 60 dies.

D'altra banda, el projecte de llei, que ve a substituir la que hi ha vigent i que data del 2000, inclourà diversos criteris a l'hora d'analitzar les propostes, especialment aquells que se centren en els objectius de desenvolupament sostenible, i no es tindrà en compte, únicament, la valoració econòmica. Per això, s'establirà que les ofertes s'hagin de presentar en tres sobres en lloc de dos.

A més a més, Calvó va posar sobre la taula que "hem parlat amb els agents econòmics per tal de poder anunciar les planificacions de les inversions amb antelació per tal que les petites i mitjanes empreses del país tinguin temps de preparar-se les licitacions". La ministra ha posat especial èmfasi en què "es prioritzarà la contractació nacional" i que en cas de participació d'empreses foranes "es tindrà en compte la reciprocitat del país". Finalment, Calvó ha dit que es tracta "d'una nova llei molt necessària" i que "s'ha treballat conjuntament amb tot el sector públic així com amb les associacions empresarials i els col·legis professionals" per tal d'aconseguir "màxima eficiència" perquè en paraules de la titular de Medi Ambient "els ciutadans es mereixen saber què es fa amb cada euro de diner públic que es gestiona".

Satisfacció de la CEA
La Confederació Empresarial (CEA) ha anunciat aquesta tarda que valora positivament la nova proposta de normativa de contractació pública que destaca s'ha treballat amb "amb un diàleg constant amb la CEA i amb les associacions sectorials que en formen part, molt especialment amb aquelles vinculades directament al món de la construcció". La patronal afirma que el projecte de llei presentat per Calvó "recull en bona mesura, les aspiracions de l'empresariat de fer avançar la contractació pública cap a una major transparència i un major pes dels criteris qualitatius -i no simplement de preu- a l'hora d'adjudicar les inversions públiques". 


La CEA precisa que espera que el desenvolupament i l'aplicació de la llei "sigui coherent amb els principis generals que la inspiren i que, per tant, s'elabori un plec de bases que vinculi totes les administracions públiques del país i que vagi en la mateixa línia que el projecte de llei" i demanen una nova classificació administrativa alineada amb el text i una revisió en profunditat de la llei d'ordenació de l'edificació.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts