x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Els constructors reclamen finançament d'institucions internacionals per fer infraestructures

Els empresaris destaquen les millores de la nova llei de contractació pública però demanen que es reguli millor les ofertes de baixes temeràries
Treballadors en una obra a Escaldes

Treballadors en una obra a Escaldes

Treballadors en una obra a Escaldes

Fernando Galindo
Actualitzada 06/05/2021 a les 17:57
L'Associació de Contractistes d'Obres (Acoda) reitera en un comunicat fet públic aquesta tarda la necessitat de buscar finançament "per part d’institucions internacionals de les infraestructures necessàries a Andorra, tant en el moment de negociar l'Acord amb la UE, demanant accés als Fons Europeus, com en el moment actual en les institucions que ja es membre". El col·lectiu demana que en la negociació amb Europa es pacti "que la licitació de certes obres haurà d'esdevenir amb igualtat de condicions pels contractistes Andorrans pel principi de reciprocitat" i consideren que el projecte de llei de contractació pública que ha presentat avui la ministra Sílvia Calvó "hauria de preveure salvaguardes" en aquest sentit.

Els constructors destaquen que el text legislatiu aprovat pel Govern millora molts punts de la normativa vigent com la transparència administrativa en els concursos, la reducció de la càrrega administrativa de l'administrat, potenciar la contractació electrònica i també millores en la qualitat dels contractes públics. Tanmateix l'Acoda afirma que es perd importància en el preu i en guanya la qualitat del contractant i es limiten les baixes temeràries "malgrat no es prohibeix el dumpin. Aquesta prohibició hauria d’estar contemplada en la llei, especialment en els articles que parlen de les subhastes".

La patronal de la construcció destaca que el text legislatiu té en compte peticions del sector assenyala que la nova llei de contractació s'ha d'acompanyar amb "un nou reglament de Classificació Administrativa de contractistes, un Plec de Clàusules Administratives d'aplicació Nacional i en definitiva per a tot el sector públic". I assenyalen que s'hauria de fer un treball conjunt coordinat pel Govern, els comuns i la resta de poders adjudicadors per a un model de ple únic per al sector públic "que respondria al nou esquema de contractació pública, respectant el principi de racionalització del sector públic i la homogeneïtzació de processos, evitant duplicitats administratives o pluralitat de plataformes, processos i models" i que asseguren serviria per millorar "la segureta jurídica en la contractació pública, els principis de reciprocitat amb contractistes estrangers".
Etiquetes
  • #1 Cisquet
    (07/05/21 04:14)

    Heu, que els deures s'han de retornar!
    Com és que certs constructors ténen deutes andemics? Que passarà el dia que el tipus d'interès pujin!
    Prou bestieses, tornem al seny dels nostres avantpassats!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts