x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

De balcó a balcó

Una amistat fortuïta fruit del confinament va provocar un conveni entre l’Associació Andorra Lírica i el Teatre Líric Nacional de Cuba. Ara, Sant Julià acollirà la famosa ‘Zarzuela Cecilia Valdés’.
Cartell de la 'Zarzuela Cecilia Valdés'.

De balcó a balcó

Cartell de la 'Zarzuela Cecilia Valdés'.

ASSOC. ANDORRA LÍRICA
Actualitzada 06/05/2021 a les 12:03
Durant el confinament, Jonaina Salvador sortia al balcó a cantar sarsueles d’Ernesto Lecuona. El motiu? Un petit homenatge personal a uns metges cubans que havien arribat recentment al Principat. Paral·lelament, a milers de quilòmetres, un tenor també sortia diàriament al seu balcó a Cuba per oferir als seus veïns de façana el repertori líric particular. L’atzar i les noves tecnologies van propiciar que els dos cantants s’acabessin coneixent a través de les xarxes socials. I d’aquí va sorgir una bonica amistat i un duet en forma de La Bohème, de Puccini. Però no només això, sinó que també va néixer un nou conveni d’intercanvi cultural entre l’Associació Andorra Lírica i el Teatre Líric Nacional de Cuba. La unió, doncs, també amb motiu de la celebració de la recent Cimera Iberoamericana, va portar les dues entitats a decidir programar a Sant Julià de Lòria la Zarzuela Cecilia Valdés, un clàssic cubà que es podrà veure aquest cap de setmana a l’auditori Claror en el marc de la sisena Temporada d’òpera d’Andorra.

“Encarnem balls amb ritmes molt africans per mostrar la Cuba colonial del segle XIX. Parlem dels esclaus, però també dels blancs, dels espanyols, de la societat adinerada d’aquell moment... per això també tenim ritmes amb minuet”, explicava Salvador, actual directora de l’Associació Andorra Lírica. De fet, l’actuació comptarà amb la presència de Yhovani Duarte, el mateix director artístic i director d’orquestra del Teatre Nacional de Cuba. Però no tan sols això, sinó que d’entre les seixanta persones que han acabat conformant l’elenc i l’equip, hi participaran cantants del conservatori del Liceu de Barcelona, membres del Cor jove de l’escola Sant Ermengol, del conjunt instrumental de cambra de l’Òpera d’Andorra, de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria i del Cor adult i jove de l’Òpera d’Andorra.

“Ens fa molta il·lusió acabar creant planter des de l’Escola d’Òpera. De fet, alguns ja tenen papers coprincipals i àrees solistes a l’obra”, va destacar Salvador sense amagar l’orgull mentre afegia que no descarten el fet de desplaçar-se fins a Cuba en un futur proper per poder portar a escena La traviata allà.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts