Consens polític per modificar la llei que permetrà l'arribada de Grifols

El Govern i els grups del Consell General pacten fer el tràmit per la via d’urgència

Consens polític per modificar la llei que permetrà l'arribada de Grifols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern i els grups polítics que integren l’arc parlamentari del Consell General han acordat tramitar amb caràcter d’urgència la modificació del projecte de llei de modificació del Codi de l’Administració i de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, segons va explicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. “Després de parlar amb els grups hem acordat que el tràmit parlamentari sigui el d’urgència, i no el d’extrema urgència, per tal que hi hagi més temps d’analitzar el text i presentar-hi esmenes”, va explicar Jover. Sobre el calendari, el ministre de Finances i portaveu va indicar que “la voluntat és que el text legislatiu es pugui sotmetre a votació a la sessió que s’ha de celebrar el 20 de maig”.

Jover va voler posar en relleu la importància d’aquesta modificació legislativa i va dir que “aquest canvi no només es fa pensant en el projecte de Grifols, al qual ja es va referir el cap de Govern, sinó que permetrà que no es perdi cap tipus d’inversió similar, que aporti un important valor afegit al país en el camp de la investigació i la innovació”.

Cal recordar que en la modificació del text legislatiu s’incorporen aclariments en el procediment per a l’explotació dels béns patrimonials, mitjançant la modificació de l’articulat del Codi de l’Administració, de forma que els contractes d’explotació d’aquests béns, tot i haver de sotmetre’s per norma general als procediments de publicitat i concurrència, puguin ser objecte d’una adjudicació directa en supòsits concrets i justificats. L’executiu va ressenyar que els canvis que s’introduiran al text legislatiu, un cop aprovats, permetran dotar de més seguretat jurídica aquest tipus d’inversions.

GOVERN APROVA AJUSTAR EL COST DE PAGAR AMB TARGETA A LA NORMATIVA EUROPEA

El Govern va anunciar ahir que havia aprovat el projecte de llei per limitar les taxes d’operacions amb el pagament amb targeta. El que a la pràctica vol dir que els comerços que realitzin cobraments mitjançant aquest sistema veuran reduïda la comissió que avui dia han de pagar, segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, després de la reunió del consell de ministres. “En l’àmbit europeu, les comissions per fer aquest tipus de pagaments es van rebaixar el 2015 i avui el que fem és transposar aquesta normativa europea”, va dir el titular de Finances. Jover va explicar que “ara per ara el que s’està cobrant a la resta d’Europa és d’un 0,3% per als pagaments amb targeta de crèdit i un 0,2% amb les targetes de dèbit, a Andorra el cost és de prop de l’1%”. A més a més, el portaveu de l’executiu va explicar que “hem mantingut contactes amb els principals operadors de targetes així com amb el sector bancari per estudiar la situació”. Pel que fa a l’impacte final que podria tenir en el sector comercial, Jover va manifestar que “les comissions que es podrien estalviar els comerços poden arribar fins al 22%”. Quant al calendari previst per a la seva aplicació, el ministre de Finances va indicar que “la voluntat del Govern és que el text estigui aprovat al novembre, abans de la temporada d’hivern”.

tracking