x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Inversions

Leo Messi i l'hotel Canut firmen la venda per sis milions d'euros

L’operació s’ha formalitzat després de negociar que la botiga de la planta baixa queda al marge de la transacció
L'hotel Canut a l'avinguda central, ara tancat.

Messi compra l'hotel Canut per sis milions

L'hotel Canut a l'avinguda central, ara tancat.

Fernando Galindo
Cava Canut, als seus inicis.

Messi compra l'hotel Canut per sis milions

Cava Canut, als seus inicis.

JORDI RISPAL
Actualitzada 05/05/2021 a les 11:09
Lionel Messi, l’astre blaugrana, acaba de sumar al seu ja imperi hoteler l’emblemàtic establiment andorrà hotel Canut, en plena avinguda Carlemany. Ahir es va formalitzar a la una de la tarda una venda per uns sis milions d’euros que s’ha executat a través de la societat patrimonial Rostower, i que ja estava pactada des del mes de febrer –la notícia va ser avançada pel Diari d’Andor­ra– quan la companyia, associada al Grup Majestic, va pagar la fiança. En concret l’anomenat contracte d’arres, una quantia monetària que es lliura amb la intenció de garantir la compravenda en el sector immobiliari, és un petit percentatge del total del preu de l’immoble i serveix com a prova que la reserva d’aquest bé es fa amb la intenció real d’adquirir-lo.

TERCERA GENERACIÓ
Ahir es va tancar l’operació davant de notari. L’històric hotel canvia de mans, de la tercera generació des que va obrir el 1970 a un futbolista genial amb la pilota i obert a inversions en el sector del turisme, més concretament l’hoteler. Amb el Canut són cinc els que integren l’imperi hoteler del jugador argentí: a Sitges, Eivissa, Mallorca i Baqueira Beret. Actualment eren les filles de Ramon Canut les que ostentaven la propietat. El local comercial de la planta baixa de l’immoble, que és titularitat d’una altra branca de la família diferent a la que gestiona el complex escaldenc, ha estat el principal obstacle que ha impedit avançar l’operació i que fins i tot l’ha posat en perill. Finalment no forma part de la venda i queda al marge i en mans de l’actual propietària. També ha estat necessari negociar un acord per a la planta -1, que era de dret compartit entre l’hotel i la botiga d’articles de decoració. Al subterrani s’hi troba un magatzem i tota la maquinària que necessita l’hotel per al funcionament.


Tot i l’interès manifest, Messi es va plantejar l’aterratge a Andorra sense l’establiment escaldenc, i ja havia sondejat altres alternatives, totes d’un nivell de luxe, ja que en tot moment mantenia intacta la seva intenció d’invertir al Principat.


ACOMIADAMENTS

El març passat els propietaris del Canut van acomiadar la trentena de treballadors de l’hotel, la majoria des de feia molts anys. Rostower i Majestic Hotels tenen la seva pròpia forma de gestió i els dos socis volen reactivar el nou Canut des de zero. Tots els hotels de la societat de Messi amb Majestic s’anomenen MiM. Fonts del sector van detallar ahir que el Canut s’allunya de l’estil dels altres hotels, que són molt més grans i espaiosos. L’establiment andorrà té en l’actualitat 31 habitacions, encara que és segur que serà objecte d’una profunda reforma.
El futbolista compra una part de la història d’Andorra, d’una cava que es va convertir en un cinc estrelles i en un referent gastronòmic. Messi i els seus associats es van fixar en el Canut i a principi d’any van iniciar-se els contactes. L’establiment es troba situat en una zona envejable, en ple centre comercial i en una de les àrees més cares pel que fa als preus i lloguers de negocis i habitatges.

 
REPORTATGE
De celler al luxe
Casa Canut va néixer als anys seixanta. A l’inici era un cellers de vins i licors i souvenirs. Al llarg dels anys i fins a dia d’avui, amb l’esforç constant de tres generacions de la família, s’havia convertit en un petit establiment hoteler i gastronòmic de renom al país, segons s’explica a la web de l’hotel.


L’argentí ha aprofitat que la família Canut ja feia cert temps que pensava en la possibilitat de vendre l’hotel i, juntament amb el Grup Majestic, amb qui va irrompre en el sector hoteler ara farà cinc anys, han tancat l’operació. Aquest és el segon hotel de neu que Messi compra, després que al juny adquirís l’hotel Himàlaia, situat a Naut Aran.

La immensa fortuna que ha acumulat gràcies al futbol no està aturada. L’esportista blaugrana ha invertit en els darrers anys en hotels, en el sector immobiliari i en roba. A més, ha signat contractes milionaris per publicitat.

MiM Hotels, gestionada per Majestic Hotel Group des del 2017, que agrupa quatre hotels: MiM Eivissa es Viver, MiM Sitges –en el qual va invertir 29 milions d’euros, segons va informar The Sun–, MiM Mallorca i la penúltima, Himalaia Baqueira, situat en plena estació d’esquí de Baqueira Beret. A l’Argentina és propietari de la Torre Aqualina, un edifici de 125 metres d’altura i 40 plantes, situat a la ciutat de Rosario i amb un valor que s’estima en 127 milions d’euros.
Veure’n més
29
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts