Les 5.850 vacunes de Pfizer provinents d'Espanya ja són al país

Les 5.850 vacunes de Pfizer provinents d'Espanya ja són al paísSAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vacunes de Pfizer que havien d’arribar des de la Unió Europea via Espanya van ser entregades ahir a la tarda, pels volts de les set. Pel que fa a la quantitat, finalment la xifra s’ha elevat fins als 5.850 vaccins. No obstant això, fonts de Govern van explicar al Diari que d’aquests només se n’injectaran la meitat, que són 2.925, per tal de tenir garantida la segona dosi. Cal recordar que Pfizer, a diferència d’AstraZeneca, requereix que la segona inoculació sigui practicada en un marge més curt de temps, que el ministeri de Salut ha fixat en un màxim de tres setmanes. Així doncs, el pla de vacunació previst per als propers dies començarà dijous i durarà, com a mínim, fins dissabte, pel que fa a les primeres dosis, mentre que les segones seran en 21 dies, en cites que Salut ja ha programat.

Diagnostiquen 21 nous casos

En relació amb la situació epidemiològica del país, el Govern va informar que en les darreres 24 hores s’havien diagnosticat un total de 21 nous casos, així que el total de contagis des que es va iniciar la pandèmia de la Covid-19 s’eleva fins a 13.316. Pel que fa als casos actius, es manté la tendència a la baixa dels darrers dies i ahir n’hi havia 371, quatre menys que dilluns. Les persones que ja han superat la malaltia són 12.818, mentre que ahir no es va produir cap defunció i es mantenen en 127.

La pressió sobre el sistema sanitari, igual que els casos actius, manté la tendència a la baixa i ahir restaven 13 persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a causa de la Covid-19. Concretament deu es trobaven a planta, mentre que les tres restants eren a l’UCI, una de les quals amb necessitat de ventilació mecànica. L’únic paràmetre que va empitjorar lleugerament va ser el del sistema educatiu, ja que hi havia 20 aules amb algun alumne confinat, tres més que dilluns, i es mantenien les 19 que tenien aïllament total.

tracking