La mobilitat al riu Runer es recupera i ara és un 30% inferior a la de 2019

La UHA registra un 48% d’ocupació als 18 establiments oberts durant el cap de setmana

La mobilitat al riu Runer es recupera i ara és un 30% inferior a la de 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mobilitat a la frontera hispanoandorrana comença a recuperar-se i tan sols se situa un 30% per sota de la registrada el 2019. Ho va afirmar al Diari el director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, qui va manifestar que “a poc a poc” les dades es van incrementant gràcies al fet que els territoris veïns “comencen a eliminar les restriccions i limitacions de pas”. En aquest sentit, va exposar que les dades no es poden comparar amb les de l’any passat “per la irrupció de la pandèmia, per la qual la circulació va ser nul·la”.

Bonell també va comentar que el pas fronterer del Baladrà dilluns “va viure una mica de moviment” amb l’entrada d’alguns vehicles “aprofitant les noves mesures a França”. En aquest sentit, va apuntar que durant el dia d’avui “esperem una gran afluència de visitants”, ja que és el dia en què “moltes escoles no fan classe o només fins al migdia i la gent aprofita per venir a comprar i passar el dia al Pas de la Casa amb la família”.

Increment de l’ocupació

Durant el darrer cap de setmana els establiments hotelers i els allotjaments turístics van viure un increment del volum d’ocupació respecte al mes passat. Així doncs, des de la Unió Hotelera (UHA) van informar que les pernoctacions es van situar en un 48%, tenint en compte que actualment només hi ha divuit hotels oberts. El director de l’associació, Jordi Pujol, va comentar que “es manté la línia ascendent” i que entre la patronal consideren que aquesta dinàmica “s’anirà incrementant a poc a poc al llarg de les pròximes setmanes”.

Tanmateix, Pujol va posar en relleu que la situació al sector segueix sent “complicada”, ja que les dades del cap de setmana “no reflecteixen la realitat de l’ocupació”. En aquesta línia, va notificar que les pernoctacions al llarg de la setmana mostren xifres inferiors, amb un 27,86% de mitjana, tot i que també suposa un petit augment respecte al global registrat entre el 19 i el 25 d’abril, quan es va arribar al 25,9%.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Apartaments Turístics, Àlex Ruiz, va indicar que a la zona de Canillo els establiments van registrar un 80% d’ocupació. Una xifra que, segons va apuntar, contrasta molt amb les pernoctacions al Pas de la Casa, on els allotjaments només van assolir un 5%. Ruiz va dir que la idea és “començar a treballar a partir d’aquest cap de setmana”

tracking