El programa de suport psicològic arribarà a 700 persones

Govern destina 225.000 euros en la primera dotació i assumirà el 65% dels 35 euros de les consultes

Hospital Nostra Senyora de MerixellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Martínez Benazet ha assenyalat que la dotació de 225.000 euros que el consell de ministres ha aprovat per al programa de suport psicològic per la pandèmia permetrà atendre unes 700 persones i ha destacat que si és necessari "s'hi afegiran més recursos". El titular de Salut ha recordat que el programa no té res a veure amb la CASS ni amb el conveni que la Seguretat Social treballava amb els psicòlegs i que el Govern assumirà el 65% dels 36 euros que costarà la consulta i l'usuari haurà de pagar la resta.

El ministre ha explicat que s'està fent el conveni amb els professionals perquè hi puguin participar en el programa els que vulguin afegir-s'hi i que l'objectiu és atendre a totes les persones que han vist afectades la seva salut mental per la pandèmia. Ja sigui per haver patit la Covid, pels efectes dels confinaments, per problemes socials derivats d'aquesta crisi o en el cas dels adolescents perquè s'han vist privats de les interaccions socials "que són fonamentals per a la seva vida" i també per a la gent gran.

Publicació del programa

El programa d'atenció psicològica per l'impacte de la pandèmia està adreçat a les persones a partir dels sisanyssense dèficit cognitiu, residents o amb autorització d'immigració temporal, que hagin patit la Covid-19, un procés de dol a causa d'ella o que hagin resultat greument afectats per les mesures aplicades, segons es publica al BOPA aquest matí.

L'import corresponent al 35% dels 36 euros de les sessions d'atenció psicològica que assumeix l'usuari s'haurà d'abonar directament al prestador del servei. Aquesta prestació la duen a terme els professionals adherits al programa i es determina amb un nombre màxim de vuit sessions. Pel que fa als usuaris dels serveis socials es preveu que el Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut pugui fer-se càrrec del 100% de l'import de cada sessió, amb una prèvia valoració social.

L'accés de les persones al programa es farà amb la derivació del metge referent, del psicopedagog de l'escola o d'un psiquiatre del país amb conveni amb laCASS. Això és possible gràcies al'entradadels psicòlegs a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS)des queGovern va arribar a un acord amb el Col·legi de Psicòlegs per tal que professionals de l'àmbit privat atenguin les persones amb problemes derivats de la pandèmia i que les consultes tinguin finançament públic.

tracking