x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cultura

Carmen Cervera trasllada les seves societats a Andorra

Un pas indispensable per poder llogar les col·leccions d’art a Espanya
Cervera posant al costat del 'Mata Mua'.

Carmen Cervera trasllada les seves societats a Andorra

Cervera posant al costat del 'Mata Mua'.

AGÈNCIES
Actualitzada 05/05/2021 a les 12:08
Carmen Tita Cervera traslladarà a Andorra les societats propietàries de la seva col·lecció d’art que fins ara estaven en paradisos fiscals com les Illes Cook o les Illes Caiman. El motiu és l’acord al qual va arribar amb el ministeri de Cultura espanyol per llogar la seva col·lecció artística durant un període de 15 anys per un total de 6,5 milions d’euros anuals. Concretament, es tracta d’una part dels quadres que es va quedar Cervera com a herència quan Espanya li va comprar una col·lecció de més de 700 pintures el 1993. En el contracte hi apareix la recuperació de l’obra Mata Mua, de Paul Gauguin, que cal recordar que es troba a Andorra des del juny passat. Aquest pacte, però, haurà d’esperar un mes més, ja que la baronessa Thyssen va decidir regularitzar la situació de les societats propietàries dels més de 400 quadres i allotjar-les a Andorra, que és on Cervera té fixada la residència i poder formalitzar així el contracte.

Segons va informar ahir el mitjà de comunicació digital espa­nyo elDiario.es, el ministeri de cultura espanyol va evitar donar qualsevol tipus d’informació sobre la negociació, tot i que sí que va avançar que si es tractava “d’un contracte entre el sector públic i societats establertes en paradisos fiscals no es podria dur a terme”.

Aquí, doncs, és on entra Andorra, ja que la Unió Europea va deixar de reconèixer el Principat com un paradís fiscal fa més de dos anys, amb la qual cosa el trasllat de les societats al país és factible i el rendiment d’aquestes seran carregades amb un 5% per l’impost de societat andorrà. Cal recordar que si s’allotgessin a Espanya, en canvi, haurien estat gravades amb una tributació de fins al 25%.

Les col·leccions artístiques dels Thyssen fa més de quaranta anys que es troben en zones de baixa tributació, fet que no va ser un problema quan el govern espa­nyol del moment, presidit per Felipe González, li va comprar les obres, que aleshores es trobaven domiciliades en una societat que tenia la seu al paradís fiscal de les Bermudes. Ara, el govern de Pedro Sánchez no vol incomplir el seu programa i per aquest motiu es nega a tancar cap acord amb l’actual ubicació de les empreses. I per aquest motiu, Cervera realitzarà els canvis de seu fiscal de les seves societats.
Etiquetes
  • #2 Marquès de Galapagar
    (05/05/21 11:46)

    Ben fet senyora Cervera. Benvolguda a Andorra

    Respondre
  • #1 SAM
    (05/05/21 10:42)

    be sr iglesias , vingui a Andorra a possar ordre..i al sortir tanqui la porta..jajajaj

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts