Codi de circulació

Assegurança obligatòria per a patinets

Els conductors hauran d’anar sempre que puguin pel carril bici, amb casc i no podran superar els 25 quilòmetres hora

Assegurança obligatòria per a patinetsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris tancaran avui el nou Codi de circulació. Entre les principals novetats del text s’inclou la regulació dels patinets elèctrics. Els conductors d’aquest tipus de vehicle hauran de tenir una assegurança obligatòriament, tal com han acordat els grups a través d’una transacció d’una esmena presentada per terceravia. Les característiques de l’assegurança, però, les determinarà el Govern a través d’un reglament quan s’hagi aprovat la llei. La decisió s’ha pres per l’increment d’accidents que s’estan produint també als països veïns relacionats amb els anomenats vehicles de mobilitat personal.

El Codi de circulació també estableix que els conductors de vehicles elèctrics hauran de dur casc i no podran superar els 25 quilòmetres hora per carretera. Sempre que puguin hauran de circular pel carril bici i en cas que en algun tram hagin d’anar per la voravia caldrà que redueixin la velocitat a la dels vianants per qüestions de seguretat.

Pel que fa a l’edat dels conductors, el text prohibeix als menors de 14 anys utilitzar-lo a excepció de places o espais tancats on es permeti. Els joves d’entre 14 i 16 anys podran conduir-los per la zona urbana i per la interurbana només en el cas que tinguin permís de motocicleta. Finalment s’ha acordat permetre el seu ús en aquesta franja d’edat entenent que si ja disposen del permís esmentat tenen coneixement de les normes de circulació.

Excés de velocitat

A través també d’una esmena de terceravia, s’ha incorporat en el text una graella dins de les infraccions lleus per excés de velocitat, que incorpora una multa de 24 euros en el cas que el conductor excedeixi fins a deu quilòmetres per hora la velocitat permesa. En el text inicial la sanció mínima era de 100 euros.

El text s’ha treballat amb un consens força ampli per part de tots els grups parlamentaris i es preveu que es pugui aprovar per unanimitat el 13 d’aquest mes.

CANVIS

1. Obligatorietat

Reglament per a les assegurances

El Consell acorda fer obligatòria l’assegurança per conduir amb patinet elèctric. Les condicions es marcaran a través d’un reglament que desenvoluparà el Govern.

2. Normes

Velocitat màxima i ús del casc

Els conductors de patinets elèctrics hauran de portar casc i no superar els 25 per hora. En cas d’anar per la vorera hauran d’anar al ritme dels vianants.

3. Nova graella

Menys multa per infraccions lleus

El Codi de circulació incorpora una sanció de 24 euros per als conductors que excedeixin fins a 10 quilòmetres per hora la velocitat permesa.

Assegurança obligatòria per a patinets

tracking