x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cambra de comerç

Armengol no optarà a la reelecció i plega convençut que cal un aeroport nacional

L’empresari defensa la infraestructura com una necessitat per afrontar el pla de desenclavament
Miquel Armengol, president de la Cambra de Comerç.

Armengol no optarà a la reelecció i plega convençut que cal un aeroport nacional

Miquel Armengol, president de la Cambra de Comerç.

CAMBRA DE COMERÇ
Actualitzada 05/05/2021 a les 12:08
Miquel Armengol no optarà a renovar el càrrec de president de la Cambra de Comerç quan finalitzi el mandat. El màxim responsable de l’entitat va anunciar ahir al migdia que no es torna a presentar a les eleccions perquè “un dels meus principis ha estat que els càrrecs de responsabilitat han de ser rotatoris per aportar noves idees”. A l’hora de fer balanç sobre el mandat que va iniciar el 2018, Armengol va mostrar-se “satisfet” d’haver liderat aquesta institució en la qual ha destacat com a fites la creació del Tribunal d’Arbitratge, l’impuls de la zona franca o la proposta d’agilització dels tràmits duaners.

Així mateix, un dels temes més “controvertits” però “necessaris” que ha hagut d’afrontar la Cambra és el pla de desenclavament d’Andorra, tal com ha reconegut Armengol. En aquest sentit, el màxim responsable de l’entitat va tornar a reivindicar la construcció d’un aeroport en territori nacional malgrat que cada vegada són més les veus detractores sobre el projecte. “Andorra necessita ser un país més sobirà perquè estem enclavats entre dos països que per diferents circumstàncies ens bloquegen. És estratègic un aeroport dins d’Andorra que manem nosaltres i estigui sota la nostra legislació”, va afirmar.

Preguntat per l’informe desfavorable de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana sobre les condicions que reuneix la ubicació, Armengol va assegurar que han tingut coneixement sobre l’existència d’aquest organisme “des de fa pocs mesos, per no dir poques setmanes”, i va demanar al Govern el resultat d’aquest informe. No obstant això, va insistir que els estudis encarregats per la Cambra han sigut realitzats per “empreses punteres”, però en qualsevol cas va deixar clar que “si aquesta ubicació no pot ser en buscarem una altra”.

Qüestionat pels 140.000 euros que el Govern i la Cambra han destinat per finançar els estudis de l’aeroport, Armengol va afirmar que els diners han sortir “de les reserves” de l’entitat. “Quan prens decisions importants s’han de fer estudis i els hem encarregat a empreses d’alta tecnologia”, va concloure.
 
CANDIDATURES FINS AL 18 DE MAIG
Com a president de la Cambra de Comerç, Armengol va destacar que va haver d’afrontar quatre grans reptes, que van esdevenir cinc finalment amb la pandèmia. Aquests són el paper de l’entitat com a òrgan consultiu, la preocupació per la dinamització econòmica, fer de la Cambra “una institució més propera i dialogant”, i tenir la capacitat per activar solucions concretes per al teixit empresarial. “Hem assolit la defensa dels interessos de l’empresa andorrana representant el comerç, el turisme i les infraestructures.” El procediment per presentar candidatures a la Cambra finalitzarà el 18 de maig. A més de la presidència, al comitè executiu de la Cambra quedaran vacants dues vicepresidències, el càrrec de tresorer i de tresorer adjunt, i els de dos vocals.
Etiquetes
  • #4 J
    (05/05/21 15:55)

    Deu veure que el govern no li compra la idea i marxa.

    Millor

    Respondre
  • #3 UFO
    (05/05/21 12:33)

    Espero que surtis volant cap a un altre país i no tornis mai amb les teves idees tant absurdes

    Respondre
  • #2 Espot
    (05/05/21 11:09)

    L'aeroport nacional es necessari!

    Respondre
  • #1 Encampada
    (05/05/21 07:55)

    Això mateix, que plegui i es dediqui als seus negocis aeronautics sense emprenyar al país.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts