x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Un alt càrrec de l'oficina Covid, en un bar que triplicava l'aforament

L’establiment lauredià estava ple per la retransmissió del partit entre el Madrid i el Barça
La zona on es troba l'establiment

La zona on es troba l'establiment

La zona de les Arades, on ara es troba el bar.

ARXIU
Actualitzada 04/05/2021 a les 11:56
Un alt càrrec de l’oficina Covid va ser enxampat el 10 d’abril passat, durant el derbi de futbol entre el Madrid i el Barça, en un bar de Sant Julià de Lòria que superava de molt l’aforament permès amb les restriccions anti-Covid. Segons diverses fonts, el bar té una capacitat de quaranta persones seguint les mesures sanitàries i el dia del partit hi havia uns 120 clients.

Els veïns van alertar de l’enrenou, fet que va provocar que dos inspectors de Sanitat es desplacessin fins a l’establiment i acabessin multant el propietari amb 4.000 euros, segons va explicar ahir el responsable del local. Les fonts consultades van indicar que també hi ha un vídeo, que va córrer en el seu moment per les xarxes socials, on es veuria el responsable de l’oficina Covid.

El Diari es va posar ahir en contacte amb el propietari del bar, que va reconèixer que ha acumulat diverses multes per no complir la normativa imposada arran de la pandèmia. De fet, el responsable de l’establiment situat a les Arades va informar que el dia del derbi futbolístic se’l va sancionar a pagar 4.000 euros per incomplir amb l’aforament i amb el registre dels clients.

Aquesta no és la primera vegada que el bar lauredià és sancionat. De fet, l’establiment, que és força popular a la parròquia especialment quan és nit de patit, va estar tancat del 12 al 16 d’abril per no fer front a les sancions que el Govern li havia posat i que, segons el responsable, arribaven fins a 8.000 euros. Segons el propietari, té controls pràcticament diàriament i es queixa que els inspectors són molt poc flexibles i poc comprensius amb la situació, i que l’han arribat a multar per passar-se només tres minuts de l’hora límit. Denuncia també que l’han sancionat per qüestions que no pot controlar, com el fet que els clients no posin el nom correcte al registre Covid. Des del seu punt de vista, hi ha més permissibilitat amb els establiments considerats de més prestigi.

El responsable de l’oficina Covid és client habitual d’aquest bar. El dia del derbi superava de molt l’aforament permès. Quan van arribar els inspectors, l’alt càrrec d’aquesta oficina se’n va adonar i va abandonar el local, i algunes fonts precisen que fins i tot va saludar aquests dos funcionaris.

El propietari es va referir ahir només a les sancions. Va manifestar que no abona les multes perquè les considera injustes i poc serioses. Va explicar que va ser multat amb 700 euros perquè un client es va inscriure amb el nom de Batman, i que una altra sanció va ser a causa d’un home gran que va sortir del lavabo amb la mascareta baixada. També va explicar que li havien imposat una sanció perquè un home “que acabava de demanar un tallat no havia tingut temps de registrar-se”. El responsable del local es va mostrar molt crític amb les maneres dels inspectors, als quals va acusar de “prepotents i amb molt poca educació, ni tenen cap mirament tenint en compte que ho estem passant molt malament. No soc l’únic que està emprenyat”.
  • #55 Oracle
    (10/05/21 10:16)

    No estaba muerto estaba tomando cañas....

    Respondre
  • #54 Marian
    (09/05/21 20:14)

    Per cert qui és el intelecte alt càrrec Covid?? Digueu??
    Ara ens convé saber qui es salta les normes sanitàries,que ell predica,
    Del contrari no us extranyeu que la majoria del poble opti X fer el que li surti... de gust

    Respondre
  • #53 Mercè Requena
    (05/05/21 10:35)

    Crec que és responsabilitat de tots.
    Tots saben els perills que comporta no complir amb les mesures. Sobre tot aquells que han patit la malaltia o una perdua d'un esser estimat.
    Aquells que tenen una responsabilitat en el tema i ens demanen responsabilitat a nosaltres són ells els primers que han de donar exemple.
    Això fa indignar a la gent i que molts es sumin a fer el que els hi dona la gana.

    Respondre
  • #52 Bars everywhere
    (04/05/21 21:57)

    Doncs jo vaig anar al juny de l'any passat i ni me'n recordo si el bar complia les normes o no, però vaig estar a la terrassa, sense mascareta i bebent en taules de quatre. No va haver-hi cap contagi i erem uns quants.

    Respondre
  • #51 Canòlich MO
    (04/05/21 21:53)

    rollocovid.. va dir..
    Falteu al respecte a tots els qui hem patit les defuncions de familiars, amics i coneguts, a totes les persones que s'han infectat i són moltíssimes. Perquè encara n'hi ha massa gent que pensen com vos a Andorra ha anat tan malament.

    Respondre
  • #50 Seb
    (04/05/21 19:04)

    A veure, objectivament, si entro a un bar i després deixen entrar més gent del que està consentit, no és culpa meva. Si estic mirant un partit, potser ni me n'adono.

    Respondre
  • #49 Dinámic pur
    (04/05/21 18:01)

    El del comentari 45. Avanç d escriure rucades, aprèn a parlar la llengua oficial del pais y aixis demostres q t has integrat, a veure si tens collins de ferlo.

    Respondre
  • #48 Pepe
    (04/05/21 14:48)

    Jo vaig anar una vegada i no he tornat mes. Allo era "espai Covid" : 2 taules de 4 persones juntes ( 8 persones ). No respectaven aforament ( estava ple a vessar ). Ningú amb mascareta ni quant sortia a fumar ni per anar al WC. Tancant mes tarde de les 12 h. de la nit. El propietari diguent en veu alta que ja tenia moltes multes i que no en pensava pagar ni una ...

    Respondre
  • #47 Harry el Sucio
    (04/05/21 14:37)

    Toni va dir..
    Durant el confinament obert????
    Madre de deu!!!
    Va obrir per fer Servei a Domicili i no fotre al erto al personal o directament al carrer!!!
    Que criticar es gratuit!!!

    Respondre
  • #46 Andorrà emprenyat
    (04/05/21 14:29)

    Antoni va dir..
    Amén pels 127 morts que ha patit aquest país. Mentre que a alguns els interessen els bars a altre ens interessa el respecte i la vida.

    Respondre
Veure’n més
55
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts