Afers Socials

Serveis Socials atenen 1.108 persones més durant el 2020

Filloy atribueix l'increment, que és d'un 28%, a les conseqüències derivades de la pandèmia

Serveis Socials atén 1.108 persons més durant el 2020SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'àrea d'atenció a les persones i les famílies, el que popularment es coneix com a atenció primària, va atendre un 28% més d'usuaris durant el 2020. El que en valors absoluts vol dir que fins a 1.108 persones més van ser ateses al llarg de l'any, i que es va passar de 3.958 atencions al 2019 a les 5.046 realitzades fins a 31 de desembre. El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy ha explicat en roda de premsa que "a ningú se li escapa que aquesta situació ve marcada per la pandèmia, i que la Covid-19 ha estroncat molts projectes de vida".

Quant al perfil de l'usuari, Filloy va explicar que aquest ha canviat, i que s'ha passat de famílies monoparentals a persones que viuen soles. A més a més, el perfil tipus és el d'una persona de 40 a 59 anys, de nacionalitat andorrana, que viu a Andorra la Vella i que té una problemàtica econòmica i de salut. El ministre ha afegit que "a diferència del que es pot pensar, la majoria d'atencions es realitzen a persones de nacionalitat andorrana" que suposen el 36% del total de les intervencions, seguides de les espanyoles que són el 30%.

El titular d'Afers Socials ha dit que "a principal problemàtica és "els ingressos inferiors al Llindar Econòmic de Cohesió Social" tot i que ha remarcat que "evidentment algunes d’elles tenen problemàtiques associades i que això vaig lligat a l’habitatge, a qüestions laborals, però la econòmica és la principal seguida de la salut".

Finalment, el director de Serveis Socials, Joan Carles Villaverde ha exposat que s'havia incidit en 19 desnonaments. "Hem de pensar que pels protocols que tenim al país, i seguint el que marca la carta social europea, la batllia contacta amb serveis socials abans que hi hagi cap desnonament, i així podem intervenir. Aquest no es produeix fins que no hi ha una solució per la família i que ningú es quedi sense sostre".

tracking