Entitats

Miquel Armengol no es presentarà a la reelecció per presidir la Cambra

L'empresari reitera que l'aeroport nacional és una infraestructura "necessària" per al desenclavament del país

El president de la Cambra de Comerç, Miquel ArmengolEva Bosch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miquel Armengol no optarà a renovar el càrrec de president de la Cambra de Comerç quan finalitzi el mandat. El màxim responsable de l'entitat ha anunciat aquest migdia que no es torna a presentar a les eleccions perquè "un dels meus principis ha estat que els càrrecs de responsabilitat han de ser rotatoris per aportar noves idees". A l'hora de fer balanç sobre el mandat que va iniciar al 2018, Armengol s'ha mostrat "satisfet" d'haver liderat aquesta institució en la qual ha destacat com a fites la creació del Tribunal d’Arbitratge, l'impuls de la zona franca o la proposta d'agilització dels tràmits duaners.

Així mateix, un dels temes més "controvertits" però "necessaris" que ha hagut d'afrontar la Cambra és el pla de desenclavament d'Andorra, tal com ha reconegut Armengol. En aquest sentit, el màxim responsable de l'entitat ha tornat a reivindicar la construcció d'un aeroport en territori nacional malgrat que cada vegada són més les veus detractores sobre el projecte. "Andorra necessita ser un país més sobirà perquè estem enclavats entre dos països que per diferents circumstància ens bloquegen. És estratègic un aeroport dins d'Andorra que el manem nosaltres i estigui sota la nostra legislació", ha afirmat.

Preguntat per l'informe desfavorable de l'Autoritat Aeronàutica Andorrana sobre les condicions que reuneix l'ubicació, Armengol ha assegurat que han tingut coneixement sobre l'existència d'aquest organisme "des de fa pocs mesos, per no dir poques setmanes" i ha demanat al Govern el resultat d'aquest informe. No obstant això, va insistir que els estudis encarregats per la Cambra han sigut realitzats per "empreses punteres", però en qualsevol cas va deixar clar que "si aquesta ubicació no pot ser en buscarem una altra".

tracking