La Seu d'Urgell ja acumula 25 víctimes a causa de la Covid-19

La Seu d'Urgell ja acumula 25 víctimes a causa de la Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell(FSH) va anunciar ahir que s’havia produït una nova defunció provocada per la Covid-19. Es tracta d’un home de 75 anys d’edat amb múltiples patologies associades, segons van indicar fonts mèdiques. Aquesta mort eleva a 25 el nombre de persones que han perdut la vida pels efectes provocats per la pandèmia des del mes d’agost de l’any passat, segons les dades publicades ahir per l’ajuntament de la capital alturgellenca.

Quant a la taxa de reproducció de la infecció, ahir és va situar en 1,37 enfront del 0,65 de fa ara una setmana, confirmant el repunt que s’està produint a la localitat, que ha vist doblada aquesta taxa en només set dies. Cal recordar que la ciutat té aïllades 72 persones positives i 202 més per ser contacte estret. A més a més, la Fundació Sant Hospital tenia ahir un pacient ingressat.

Amb aquestes dades, cal ressenyar que el nombre d’afectats s’ha incrementat notablement durant la setmana passada, ja que dilluns passat hi havia 52 positius a domicili i 183 persones aïllades per haver tingut contacte directe amb contagiats, dit d’una altra manera, s’han incrementat en 20 els casos positius, mentre que els confinaments al domicili ho han fet en 19.

D’altra banda, el cribratge que va realitzar Salut divendres passat a tota la comunitat educativa de l’escola Miret i Sans i a la guarderia municipal d’Organyà va donar vuit nous alumnes positius. La xifra eleva a 15 el total de contagiats, a més de dos professors que ja es trobaven confinats des de feia alguns dies. La regidora d’Educació, Anabel Manrique, va explicar que l’escola romandrà tancada fins al 10 de maig. A més a més, es va fer una crida a la població a reduir la interacció social per evitar la propagació. Així, el mercat setmanal quedarà reduït a productes d’alimentació durant tot aquest mes a causa de l’elevat risc de rebrot, que és de 9.163,17 punts, i l’Rt, que és de 3,12.

tracking