x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El 50% de vacunació pot fer fora la mascareta

Benazet obre la porta que deixi de ser obligatòria al carrer i en reunions on s’estigui vaccinat
Un home amb mascareta per un dels carrers del Principat.

La mascareta no serà obligatòria quan hi hagi el 50% de la gent vacunada

Un home amb mascareta per un dels carrers del Principat.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/05/2021 a les 06:14
L’ús de la mascareta a la via pública i en espais oberts pot deixar de ser obligatori aquest estiu. No obstant això, cal que es compleixi un requisit indispensable perquè aquest element que acompanya pràcticament tota la població mundial des que va començar la pandèmia canviï la seva condició d’obligació a accessori: arribar a tenir el 50% de la població vacunable amb almenys una dosi d’algun dels diferents vaccins.

“Que l’ús de la mascareta deixi de ser obligatori serà un procés progressiu”, va explicar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va afegir que “quan tinguem el 50% de la població vacunable immunitzada podrem estudiar flexibilitzar-ne l’ús”. Sobre els supòsits en què es podria permetre no dur-la, el titular de la cartera de Salut va parlar de “quan anem per la via pública a l’aire lliure, o en reunions en què totes les persones que hi participin estiguin ja vacunades”, però, en tot cas, d’aquests canvis “n’anirem informant puntualment amb les dades sanitàries i de vacunació a la mà”.

Cal recordar, en aquest sentit, que d’ençà que va començar el procés de vacunació al país ja s’han administrat un total de 28.881 vaccins, dels quals 24.182 corresponent a la primera dosi. No obstant això, el ministre durant la seva compareixença va aprofitar per recordar que “la immunitat només s’adquireix un cop passades tres setmanes des que s’ha rebut la injecció”, i va remarcar que “per això és especialment important que un cop rebuda la dosi es vagi amb molta cura de no contagiar-se abans que s’hagi aconseguit la immunitat que facilita la vacuna”. Sobre la data en què es pot arribar a la xifra del 50% de població vacunable almenys amb una dosi, el ministre es va mostra optimista i va afirmar que “aquest mes de maig serà molt intens en vacunació i espero que s’hi pugui arribar”. Cal recordar que actualment un 37% de la població vacunable ha rebut almenys una inoculació.

Sense canvis als bars
El ministre va ser molt contundent sobre l’ampliació dels horaris pel que fa als bars i va afirmar que “aquesta situació no està sobre la taula perquè hi hagi cap canvi de manera imminent”. Davant les crítiques del sector, que va afirmar que amb el canvi a sis comensals per taula però mantenint els horaris actuals s’acabaria provocant l’efecte contrari, Martínez Benazet va afirmar que “el que no faré és discutir amb els bars les mesures que prenem. Sempre ho fem sota un criteri tècnic”.


En relació amb la situació que té el sector, el titular de Salut va animar els crítics que “mirin fora del país quina és la situació que tenen. A tot arreu les mesures que s’apliquen són molt més restrictives que les que tenim aquí”, i va puntualitzar que “tots volem que els bars estiguin oberts i poder-hi anar a qualsevol hora, però cal tenir una mica més de paciència. Ja arribarem a tenir franges horàries més generoses que les actuals”. Martínez Benazet va tirar d’ironia i va comentar que “segurament, si haguéssim donat una ampliació dels horaris, ens haurien dit que volien que hi hagués més comensals per taula”. Finalment, el ministre de Salut va recordar que l’ampliació a sis persones per taula que es va anunciar es produeix en els espais exteriors dels bars.
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts