CULTURA

Carmen Cervera porta les seves societats a Andorra

La col·leccionista ha canviat la situació de les societats propietàries dels més de 400 quadres que fins ara es trobaven a les Illes Cook i Caiman per poder llogar-los a Espanya

El 'Mata Mua' podria exhibir-se aquest estiu al Museu ThyssenAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Cultura espanyol va arribar a un acord ambCarmenCervera per llogar la sevacol·leccióartística durant un període de15anys per un total de 6,5 milions d'euros anuals. Es tracta d'una part dels quadres que es va quedar Cervera com a herència quan Espanya els va comprar unacol·leccióde més de 700 pinturesel 1993. En el contracte hi apareix la recuperació de l'obra "MataMua", de Paul Gauguin que es troba a Andorra des del juny passat. Aquest pacte, però, haurà d'esperar un mes més. Lacol·leccionista ha decidit regularitzar la situació de les societats propietàries dels més de 400 quadres que estava previst que llogués a l'estat espanyol i que fins ara es trobaven allotjats a les Illes Cook iCaiman. En aquest context, Cervera ha traslladat les societats a Andorra, que és el seu lloc de residència quan es troba fora d'Espanya, per poder tancar l'acord que estava previst es fes públic en dues setmanes.

Segons informaelDiario.es, de moment el ministeri no vol donar informació sobre la negociació, tot i que han especificat que "un contracte entre el sector públic i societats estabilitzades enparadisosfiscals no es podria dur a terme". La UE va deixar de reconèixer el Principat com un paradís fiscal fa més de dos anys, amb el trasllat de les societats al país, el rendiment d'aquestes seran carregades amb un 5% per l'impost de societat andorrà, en canvi, si ho hagués fet a Espanya, l'impost seria del 25%. Des de fa més de quaranta anys els beneficis que han generat les seves propietats artístiques han estat lliures d'aquestes taxes, però anys enrere, quan el govern espanyol del moment presidit per Felipe González, li va comprar les obres, no va posar inconvenienten quèestiguessin allotjades al paradís fiscal de les Illes Bermudes. Ara, el govern de Pedro Sánchez, no vol incomplir amb el seu programa que especifica evitar vincles entre institucions públiques i empreses quefacinoperacions enparadisosfiscals, per això Cervera haurà de fer aquest tràmit i regularitzà les seves societats a Andorra.

tracking