Benazet defensa Grifols de crítiques de “dubtosa intenció”

Afirma que la multinacional serà un pol d’atracció per a noves inversions

Benazet defensa Grifols de crítiques de “dubtosa intenció”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El desembarcament de Grifols a Andorra ha generat algunes opinions confrontades. I ahir, en roda de premsa, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va sortir al tall i va afirmar que “s’han fet articles de dubtosa intenció i qualitat”, amb relació al centre de recerca que la multinacional farmacèutica instal·larà a Ordino. “El que puc dir és que serà un laboratori de nivell tres de seguretat”, va dir el ministre, que va recordar que hi ha instal·lacions de característiques similars a “Marsella, Niça, Navarra o la Universitat Complutense de Madrid”. Visiblement molest per les crítiques dels darrers dies, Martínez Benazet va afirmar amb rotunditat que “no hi ha cap risc per a la població. No se’ns ocorreria a ningú portar al país una instal·lació que pogués reportar qualsevol problema per als ciutadans”, en clara referència, tot i que sense citar-la, a la consellera general Carine Montaner, que ahir va entrar dues preguntes escrites relacionades amb la seguretat de la instal·lació que Grifols ubicarà a Andorra.

“Tothom ha de tenir clar que a Andorra no es farà res que no estigui permès a la Unió Europea”, va sentenciar el ministre, que va aprofitar per recordar que “estem al bell mig de les negociacions de l’acord d’associació. Qualsevol instal·lació i activitat es farà seguint les més estrictes mesures de seguretat i bioètica”.

Amb relació a les activitats que s’hi duran a terme, el titular de Salut va descartar que la instal·lació acabi exercint com un laboratori de virologia. “Serà un dels centres de recerca més rellevants en investigació relacionada amb la immunologia, i amb tècniques derivades per lluitar contra malalties pròpies que generen immunitat. Però també contra el càncer, on s’estudiaran noves tècniques per tal de poder-lo combatre”. Quant a la possibilitat que al centre de recerca d’Ordino s’hi tractin infeccions, el ministre va explicar que “hi pot haver algun estudi o comprovació per si el tractament funciona contra una patologia, de la mateixa manera que tenim al laboratori del nostre hospital”.

Martínez Benazet, però, va anar més enllà i va ressenyar els beneficis econòmics que pot tenir l’aterratge de Grifols a Ordino, “en un país que està necessitat d’obrir nous sectors econòmics”. “Això obre un nou camí i atraurà noves inversions. Hem de pensar que en l’àmbit internacional Grifols té un gran poder d’atracció i un elevat prestigi, i farà que hi hagi altres entitats que es vulguin instal·lar a Andorra”, va comentar. A més a més, el ministre va exposar que un centre de recerca d’aquestes característiques “donarà molta visibilitat al Principat en aspectes que són de gran prestigi, com és el sector de la investigació i de la biotecnologia”.

tracking