RELACIONS INTERNACIONALS

Andorra i la UE avancen converses sobre medi ambient, clima i del producte

És el primer cop que tècnics andorrans en matèria de clima han participat en la conversa

Roda de Negociació Virtual de l'Unió Europea i AndorraSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i la Unió Europea han mantingut la segona ronda de negociació d'enguany en format virtual, que s'ha centrat en el medi ambient, el clima, normativa tècnica i responsabilitat del producte. Govern informa que per primer cop, tècnics andorrans en matèria de clima han participat en la conversa per compartir amb la UE l'anàlisi dels actes inclosos en aquesta part de l'Annex XX i han acordat seguir avançant durant lapròxima trobada. Segons el comunicat de Govern, també s'ha parlat de normes tècniques, que inclou gran part dels actes normatius del cabal de la UE, la majoriadels qualses podran reprendre sense necessitat d'adaptar-los. Altresesseguiran analitzant o necessitaran una demanda d'adaptació per part d'Andorra.

Les delegacions han intercanviat per primer cop les temàtiques relatives a la responsabilitat dels productors, que en principi, podran ser represes per Andorra. Les conselleries d'Andorra i de la Unió Europea, encapçalades d'una banda pel

secretari d'Estat d'Afers Europeus,LandryRiba, i de l'altra per la cap negociadora adjunta, ClaraGanslandt, han valorat positivament l'avenç dels intercanvis i es trobaran de nou a finals de juny per la tercera ronda de l'any. Quan es tanqui el calendari del primer semestre, valoraran reprendre les negociacions presencials a finals d'any.

tracking