Política

Montaner dubta dels beneficis per a Andorra del projecte de Grifols

La consellera general no adscrita demana al Govern si l'acord especifica les activitats que es poden fer i les que no estan autoritzades al centre d'Ordino

Carine Montaner dubta dels beneficis de l'arribada de Grifols a OrdinoFacebook Carine Montaner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va posar en dubte el projecte del centre d'investigació en immunologia que Grifols i Govern faran a Ordino. En un vídeo que va publicar a les xarxes, Montaner va assegurar que "no puc dir ara mateix si és una oportunitat o una amenaça, i faré les preguntes pertinents al ministre". A més, la consellera va justificar els seus neguits que "podem veure que hi ha diferents tipus de laboratoris a tot el món i que n'hi ha que presenten un alt nivell de risc per a la població. Per exemple, quan n’hi ha alguns en què hi ha manipulació de virus, entre altres. Si el virus surt del laboratori de manera accidental, pot crear una pandèmia i per això és un tema que em preocupa". Finalment, Montaner va explicar que es va assabentar del projecte "fa uns quants mesos" i que l'objectiu que té posant en dubte els beneficis del projecte és "garantir la seguretat de la població andorrana".

Montaner ha entrat una pregunta a Sindicatura perquè el Govern respongui "si l'acord firmat entre Grifols i el Govern estipula clarament les activitats que es podran desenvolupar i quines no es podran desenvolupar al laboratori immunològic d’Ordino". La consellera demana a més si l'executiu "pot precisar i fer una llista de les activitats que es podran desenvolupar i les que no es podran desenvolupar" la centre de recerca ordinenc i "de quin nivell de bioseguretat es tractarà P1, P2, P3 o P4".

tracking