La mort d'una dona de 80 anys eleva la xifra de víctimes pel virus a 127

La difunta, que estava ingressada a l’UCI, va perdre la vida divendres al vespre

La mort d'una dona de 80 anys eleva la xifra de víctimes pel virus a 127Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia ha deixat dues noves víctimes al país durant el cap de setmana. A la mort anunciada dissabte d’un home de 71 anys que estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives es va afegir una dona de 80 anys, que també es trobava a l’UCI. La difunta va perdre la vida divendres passat al vespre, però la seva defunció no va ser notificada fins ahir a la tarda. Amb aquesta, el nombre de víctimes a Andorra relacionades amb el virus és de 127, de les quals tres van tenir lloc entre dimecres i dissabte.

L'òbit anunciat ahir va arribar en una jornada en què es va produir una baixada considerable quant als contagis diaris. Després de dos dies seguits amb més d’una trentena de casos detectats, i venint d’una setmana en què s’havien arribat a donar una cinquantena de positius en un dia, el ministeri de Salut va notificar ahir només 17 contagis nous. Amb aquests, el total de persones que han contret el virus des de l'inici de la pandèmia és de 13.282, mentre que amb les 45 altes d’ahir, el nombre total de persones recuperades va augmentar a 12.753. A més, els casos actius van baixar gairebé una trentena respecte a dissabte i es van situar en 402, pràcticament baixant de la barrera dels 400 per primera vegada des de mitjans de març. Es manté així la tendència a la baixa, prudent, del darrer mes.

D'altra banda, la pressió sobre el sistema sanitari continuava amb una dinàmica similar. L'hospital Nostra Senyora de Meritxell comptava amb 18 pacients ingressats, el mateix nombre que dissabte. D'aquests, 13 es trobaven a planta, mentre que a l’UCI n’hi havia cinc, dels quals quatre requerien ventilació mecànica. Pel que fa a la planta Covid-19 habilitada a El Cedre, es manté sense cap ingressat.

Millora en l’impacte a les aules

L’impacte del coronavirus entre la població escolar segueix una tendència a la baixa després d’assolir un pic fa un parell de setmanes. Ahir hi havia un total de 48 aules amb algun tipus d’afectació pel virus. D’aquestes, 30 estaven sota vigilància activa, set menys respecte a dissabte, de les quals 9 estaven aïllades totalment i 21 de manera parcial. A més, hi havia fins a 18 aules en vigilància passiva. Finalment, el Govern va informar que durant la jornada de dissabte tampoc es van administrar vacunes, en espera d’una nova remesa de vaccins que ha d’arribar durant aquest mes, segons va informar el ministeri.

tracking