x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La mascareta no serà obligatòria a espais públics amb el 50% de població vacunada

Els casos actius baixen a 375 amb 13 positius nous en les últimes hores
L'agonia dels comerciants i els hotelers s'allarga sense els turistes

L'agonia dels comerciants i els hotelers s'allarga sense els turistes

Persones amb mascareta pel carrer

Fernando Galindo
Actualitzada 03/05/2021 a les 17:05
La immunització de la majoria de la ciutadania repercutirà en una relaxació de les mesures de protecció actual amb la planificació que treballa Govern. El ministre de Salut ha explicat en la compareixença d'aquest migdia que la previsió és aixecar l'obligatorietat de portar mascareta "de manera progressiva" i la primera mesura serà que no sigui necessària a l'espai públic quan s'assoleixi el 50% de la vacunació entre les persones majors de 16 anys que s'han de posar el vaccí. El nivell actual és d'un 37% i el ministeri estima que amb les noves remeses de dosis es pugui arribar a la meitat de la població a curt termini. La protecció facial també se suprimiria per a les reunions entre persones vacunades.

Joan Martínez Benazet ha ressaltat que l'administració de vacunes està fent comportant la reducció del nivell de transmissió del virus que avui deixa 13 contagis nous. El total d'afectats se situa en 13.295 i es registra una baixada molt important dels casos actius que disminueixen a 375, 27 menys que els notificats ahir. El ministre ha argumentat que la taxa de reproducció és de 0,94 que mostra l'evolució de dents de serra que fa la pandèmia "quan hi ha moltes persones vacunades i els brots troben tallafocs amb les persones ja vacunades". 

El total d'altes puja a 12.793 amb les 40 recuperacions de les últimes hores i l'ocupació hospitalària ha canviat aquesta tarda i és que es mantenen 14 persones a planta, però a la UCI de 5 han passat a 3, de les quals hi ha 1 amb ventilació mecànica. El ministre ha destacat que "tenim menys casos però molt greus i més joves" que ingressen a l'hospital i per això ha demanat "molta cautela" i el compliment de les mesures de protecció i reducció de les interaccions socials. 

El ministre ha especificat que les últimes dues defuncions que deixen el total en 127 són d'una persona que no estava vacunada perquè portava molt temps a l'UCI i una altra que es va contagiar quan no havien passat encara 3 setmanes des de que va rebre la primera dosi i, per tant, la víctima no havia adquirit encara la immunitat contra la Covid.

Mobilitat amb França
Martínez Benazet ha recordat que avui entren en vigor noves condicions de mobilitat. Els desplaçaments a les zones veïnes del nord inferiors a 24 hores no tenen cap restricció i per als de més durada cal presentar una TMA amb resultat negatiu que no s'exigirà ni a transportistes, ni a fronterers ni a menors de 12 anys.
Veure’n més
25
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts