Justícia

Corts anul·la una gravació contra un policia denunciat per un botiguer

El comerciant se sentia amenaçat per haver posat en dubte la integritat de Fiñana

Corts anul·la una gravació contra un policia denunciat per un botiguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El batlle Joan Carles Moynat ha anul·lat la principal prova documental per sustentar l’acusació contra un policia de l’àrea d’investigació per suposadament intimidar un comerciant que acusava el director de la Uifand d’estar al corrent de la intervenció de BPA molt abans de la nota del FinCEN.

El botiguer, que regentava un popular negoci de mòbils i articles tecnològics al centre d’Andorra la Vella, havia presentat una querella criminal amb cinc delictes majors contra el policia. Havia recopilat missatges de WhatsApp i una gravació de veu i mantenia que el policia el perseguia per defensar el cap de la Uifand. El Tribunal de Corts, però, ha decidit no admetre l’enregistrament en considerar-lo il·legal, ja que, com va declarar el mateix denunciat, va ser fet per la seva germana en la terrassa d’un bar quan ell i l’agent estaven xerrant sobre la situació que patia. La germana va asseure’s en una taula del costat i va fer la gravació amb un telèfon mòbil.

En la seva declaració a la Batllia, Josep F. va declarar que sentia por i que el policia li va dir que anés amb compte perquè algú el podria “matar” per la suposada col·laboració amb els germans Cierco. L’agent, per la seva banda, va atribuir les paraules a Josep F. com una conversa entre amics quan es diuen animalades, i el va convidar a denunciar els tres intents de robatori que el comerciant va patir al seu domicili. El policia va negar tenir cap relació amb Fiñana i va assegurar que va comentar als seus superiors els intents de robatori, ja que només es va fer constàncies a la policia. En la seva declaració a la Batllia el botiguer -que va marxar a viure fora d’Andorra i que estava angoixat per l’enorme deute que acumulava- explica que va fer la gravació aconsellat per una amiga policia. Que ho va intentar un primer cop però que al sortir del cotxe es va aturar l’enregistrament, i que davant les dificultats va demanar la col·laboració a la seva germana. Els fets van tenir lloc el 2016 i ara el Tribunal de Corts, després d’anul·lar la gravació com a prova, reclama a Josep F. que aporti tota la documentació que pugui afectar Fiñana per tenir constància de la veracitat de les seves acusacions. També va declarar que Fiñana havia comprat un xalet quan era fiscal a una banda de mafiosos.

EL GOVERN VA DONAR SUPORT AL CAP DE LA UIFAND

Arran de la querella que els germans Cierco van interposar contra el cap de la Uifand, Carles Fiñana, acusant-lo de ser coneixedor de les accions en contra de BPA abans de la publicació de la nota del FinCEN, el ministre portaveu del Govern en aquell moment, Jordi Cinca, va recordar que Fiñana va negar que tingués informació abans del 6 de març del 2015 i que hagués tingut cap contacte amb l'entramat policial espanyol de l'anomenada Operació Catalunya. Cinca va afegir que Fiñana va dir que tot plegat era “absolutament fals”, i que el govern li donava suport.

tracking