Salut

Benazet remarca que el centre de Grifols no té "cap risc" per a la població

El titular de Salut defensa que el Govern no permetria fer cap projecte que no estigui homologat amb Europa

Grifols construirà un centre de recerca en immunologia a OrdinoGrifols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha subratllat avui les aportacions positives que tindrà per al país la construcció del centre de recerca de Grifols a Ordino i ha assegurat que el projecte no suposa "cap risc per a la població" i tindrà protocols específics per als treballadors de les instal·lacions, en resposta a articles i opinions que ha considerat "dubtosos" que han sorgit des de que es va anunciar la iniciativa. Joan Martínez Benazet ha emfatitzat que la iniciativa és d'una empresa de molt prestigi internacional i "ni a Grifols ni al Govern se'ns hagués ocorregut posar en dubte la salut de la població" i ha precisat que "a Andorra no es farà cap projecte que no estigui homologat i que no segueixi la normativa de bioètica vigent a Europa" perquè ha recordat que "estem en procés de negociació de l'acord d'associació" amb la UE.

El titular de Salut ha remarcat que el centre projectat als terrenys de Casa Rossell "té un nivell de seguretat 3" com d'altres que hi ha a Marsella, a la Complutense de Madrid o a Navarra, totalment homologat per a grans ciutats, "que obliga a protegir als treballadors i a un nivell de seguretat però que no revesteix cap perill per al nostre país".

Martínez Benazet ha recalcat que el centre ordinenc "serà un dels més rellevants en immunologia" per investigar en la lluita contra malalties de la pròpia immunitat, de noves tècniques contra el càncer i infeccions com la del SARS-CoV-2. I ha especificat que les instal·lacions no seran "un laboratori de virologia ni de recerca amb germens patògens i n'hi pot haver perquè es faci un estudi d'un tractament però igual i amb la mateixa seguretat que es va al laboratori de l'hospital".

El ministre ha recalcat les oportunitats que s'obren amb l'arribada de Grifols perquè atreu altres empreses i altres inversors i ha incidit que aquest projecte obre un nou sector de recerca i biotecnologia "a un país que està molt necessitat de nous sectors".

tracking