x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Les visites telemàtiques costaran 15,3 euros si són 'administratives'

S’abarateix la consulta per a tràmits amb una tarifa igual per a capçaleres i especialistes
La CASS ha defensat la regulació de les visites mèdiques no presencials per evitar abusos.

La trucada al metge per telèfon valdrà 15 euros

La CASS ha defensat la regulació de les visites mèdiques no presencials per evitar abusos.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/05/2021 a les 06:02
La tarifa de les visites mèdiques no presencials serà més econòmica si es tracta d’una consulta de tipus administratiu com ara la renovació d’una recepta o l’aportació d’un informe extern, apunten des de la CASS. La tarifa que s’ha decidit és de 15,3 euros i és idèntica per a capçaleres i especialistes. La Seguretat Social anunciava aquesta setmana la normalització d’aquests actes mèdics després del període de transició que ha suposat la implantació obligada a causa de la pandèmia. Una normalització que s’ha tractat amb el Col·legi de Metges i que es plasmarà en un decret del Govern. La nova tarifa suposa pràcticament la meitat de la fixada per als especialistes (29 euros) i és vuit euros més econòmica que la dels capçaleres (23,60 euros). Visites telemàtiques amb contingut sanitari tindran exactament el mateix preu.
Les regles del joc fixades també assenyalen que es demana “l’ús preferencial” de la videoconferència i d’altres aspectes de funcionament com ara la programació de les visites telemàtiques a l’agenda del prestador o la translació de la consulta no presencial a la història clínica del pacient. Un seguit de criteris que busquen “la correcta utilització d'aquest nou model d'atenció”.


La proliferació de les visites telemàtiques va generar neguit a la CASS, que en va reclamar la regulació per evitar abusos. Fa uns dies, en la presentació del balanç del 2020 de la Seguretat Social, el president del consell d’administració, Albert Font, celebrava l’avançament en l’establiment d’un marc regulador i insistia que el que s’ha defensat és el bon ús dels recursos sanitaris. Durant l’any passat la Seguretat Social va reemborsar unes 110.000 consultes no presencials, la majoria (aproximadament 84.000) de metges d’atenció primària. Els especialistes en van generar unes 23.800 i 2.900 van ser de neuropsiquiatria.


La pandèmia va ser el detonant del seu ús però des del ministeri de Salut als metges han defensat la implantació definitiva sempre i quan no sigui necessària una consulta tradicional, per exemple, perquè cal una exploració. Es defensa que s’eviten desplaçaments innecessaris i les esperes a les consultes i que els mitjans tecnològics permeten interactuar a distància. Ara bé, també durant la negociació s’ha entès que calia una tarifa diferenciada per a les motivades per tràmits.
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts