Metereologia

La neu dona la benvinguda al maig

Protecció Civil recomana evitar desplaçaments i els equipaments ja no són necessaris en cap punt del país

La neu dona la benvinguda al maig@AnnTramun

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal com havia avisat el servei de meteorologia, el maig ha començat amb nevades a partir dels 1.700 metres, mentre quea 2.000 metres s'han arribat a acumular 20 centímetres de neu. A les zones més baixes del país les precipitacions s'han donat en forma de pluja. Protecció Civil va recomanar que s’evités qualsevol tipus de desplaçament que no fos estrictament necessari. Per als casos que es requereixi algun tipus de desplaçament, va recordar la necessitat de portar els equipaments corresponents per circular en la fase groga i fer ús del servei de Mobilitat per conèixer l’estat de les carreteres abans de transitar-hi.

Actualment, ja no són necessaris equipaments especials en cap punt del Principat. Amb tot, durant el matí han arribat a ser obligatoris a partir de Soldeu, Pal, pel Coll d'Ordino i per accedir a Arcalís i França, tot i que a mesura que ha anat passant el matí la neu a la carretera s'ha anat esvaint.

A més a més, el Govern, mitjançant el servei de meteorologia, va anunciar que les baixes pressions mantindran els cims tapats tot el dia i que a la nit arribaran les precipitacions, que poden deixar 20 centímetres a 2.500 metres. Cal recordar que ahir ja es van produir nevades que van baixar fins als 2.100 metres amb “un paisatge hivernal a l’alta munta­nya amb gruixos de fins a 25 centímetres a les Fonts d’Arinsal (2.681 metres)”.

Afectacions per la pluja

La pluja que durant tota la setmana ha caigut al Principat comença a fer-se notar. I és que ahir al matí els veïns d’Andorra la Vella van tenir un ensurt en veure com el mur d’un hort situat al rec del Solà va cedir a primera hora del matí. Aquest esfondrament va provocar que l’aigua que circula a la part de dalt del rec s’acabés filtrant i baixés en cascada per tota la zona, una situació que va obligar a intervenir directament al carrer dels Espuis i a tancar-lo posteriorment. L’acumulació d’aigua els darrers dies que va acabar ocasionant les filtracions va tenir més afectacions, ja que va acabar provocant un despreniment que va afectar, directament, un xalet de la zona. Precisament, ahir al matí, a l’habitatge que es va veure afectat, ja hi treballava un equip d’operaris d’una empresa especialitzada per tal de poder treure aigua i minimitzar l’impacte que estava tenint en tota la infraestructura.

Aquesta situació ocasionada al rec va obligar a intervenir la corporació comunal, que va optar per tallar tot l’accés a la zona per l’accés dels Espuis i el roc del Patapou fins a la una del migdia, que va ser quan es va poder netejar la zona i reforçar els principals punts que podien ocasionar problemàtiques i que podien provocar riscos per a les persones que hi transitessin. Les continuades pluges dels darrers dies han estat la causa de la caiguda del mur de l’hort, que a més ha provocat que la densitat de l’aigua que baixa sigui major.

La neu dona la benvinguda al maig

Protecció Civil demana evitar desplaçaments

Protecció Civil demana evitar desplaçaments

tracking